SEGRE

TRIBUNALS DENÚNCIATRIBUNALS DENÚNCIA

Porta Salut al jutjat al quedar-se paraplègica per l'epidural del part

Li va causar un hematoma a la medul·la que no van operar fins a 14 hores després de nàixer la seua filla a l'Arnau || La Generalitat no ha contestat la seua reclamació

Carmen Mejía i Rubén Carmona són els pares de Valentina el 14 de novembre de 2014.

Carmen Mejía i Rubén Carmona són els pares de Valentina el 14 de novembre de 2014.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una veïna de Lleida que va quedar paraplègica per l’epidural durant el part a l’hospital Arnau de Vilanova ha portat el cas als tribunals després que l’Institut Català de la Salut de la Generalitat no hagi respost la reclamació de responsabilitat patrimonial que va presentar fa més de mig any. Carmen Mejía i Rubén Carmona, que es van convertir en pares de la petita Valentina a l’hospital Arnau de Vilanova el 14 de novembre del 2019, han interposat un recurs davant la sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Representats per l’advocat Enric Rubio, reclamen una indemnització de 3,5 milions d’euros pels danys i les seqüeles, que consideren que han estat una “infracció de la conducta professional i un mal funcionament del servei públic d’assistència sanitària”, com va avançar SEGRE l’octubre passat. Rubio va explicar que “davant del silenci administratiu que hem rebut com a resposta a la reclamació davant del departament de Salut, hem decidit portar el cas als tribunals”.

Carmen Mejía, de 37 anys, va quedar paraplègica per la suposada mala aplicació de l’anestèsia epidural, que li va causar un hematoma a la medul·la espinal i van trigar més de 14 hores a intervenir-la per aquesta causa. Va ser un part per cesària i Carmen va explicar a aquest diari que “vaig sentir un dolor terrible.

No sé què va passar però hi va haver tres puncions; se’m va adormir gairebé tot el cos. Fins i tot els vaig dir que em queia una galta”.

Al mateix quiròfan, al sentir una forta coïssor dorsal, va sol·licitar a una infermera que agafés la nena, i que li apliquessin una cosa freda a l’esquena perquè li cremava. Un cop a reanimació, la dona va comentar a les infermeres que no sentia les cames però li van dir que era normal per l’anestèsia.

No va ser fins passades les deu del matí, 14 hores després del part, que li van fer una ressonància per, posteriorment, operar-la d’urgència. .

La família, representada per l’advocat Enric Rubio, ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior

El 19 de novembre, quatre dies després, va ser traslladada en helicòpter a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. “Allà va ser la primera vegada que em van dir que mai no tornaria caminar”, va lamentar. Per aquesta raó, va ser a l’Institut Guttmann, especialitzat en lesions medul·lars, entre el 20 de gener i el 26 de març.

tracking