SEGRE

Construiran un baixador ferroviari al polígon de Lleida i reodenaran l'entorn

Amb una inversió total de dos milions d'euros

Construiran un baixador ferroviari al polígon de Lleida i reodenaran l'entorn

Construiran un baixador ferroviari al polígon de Lleida i reodenaran l'entornGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s’ha reunit aquest dilluns amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme, Antoni Postius, per analitzar diverses actuacions en infraestructures i transport públic a la ciutat. En la trobada, Gavín ha explicat que el Govern licitarà aquest any les obres per a construir un nou baixador de la línia d’FGC Lleida-la Pobla al polígon el Segre i reordenar la mobilitat en aquest entorn, amb una inversió total de 2 milions d'euros.

Aquesta obra està integrada per diversos elements: la construcció del baixador, l’eliminació de dos passos a nivell de la línia d’FGC pròxims entre si en aquest entorn, i la construcció d’un pas superior per a vehicles i d’una passarel·la per a vianants i ciclistes. Es tracta d’un “projecte ambiciós de mobilitat”, ha exposat el secretari Isidre Gavín, pel que fa a la mobilitat de l’activitat econòmica, l’Horta de Lleida i el municipi.

Així mateix, Gavín ha remarcat que en aquest entorn s’ubica al parc de la Mitjana, gran espai natural de la ciutat on, a més, neixen dues rutes cicloturístiques que està desenvolupant la Generalitat, la Intercatalunya i la de Lleida-la Pobla. D’aquesta manera, el baixador “donarà servei de transport públic en dia feiner a les persones usuàries del polígon i de serveis municipals i d’altre índole que ha a la zona, i en festiu, doni connectivitat a la Mitjana i potenciï aquests corredors de cicloturisme, un sector d’activitat que creiem que té molt recorregut”.

Segons el Govern, el nou baixador d’FGC al polígon industrial el Segre permetrà proporcionar servei de transport públic ferroviari al sector i d’una altra, dinamitzar la línia. Adaptada a persones amb mobilitat reduïda, la configuració de la nova infraestructura és d’una andana de 80 metres de llargària i 3 d’amplada, amb una marquesina. Paral·lelament, la Generalitat preveu eliminar dos passos a nivell en aquest entorn –un en l’encreuament amb el camí de Granyena i un altre amb un camí rural– i facilitar la mobilitat mitjançant un nou pas superior que se situarà entre els dos passos a nivell actual, tot desplaçant el trànsit rodat procedent del camí de Grenyana, cap a un nou punt d’accés al polígon del Segre.

D’aquesta forma, “es descongestionarà del trànsit de vehicles pesants el camí de Grenyana”, via d’accés al futur baixador ferroviari. A més, es construirà també una passera per a vianants i bicicletes, adaptada a persones amb mobilitat reduïda, sobre les vies del tren a l’entorn del baixador.

Finalment, el projecte inclou la millora de les condicions d’accés a vianants i vehicles mitjançant la construcció d’una vorera en el vial que hi accedeix des del polígon industrial, que amb la supressió del pas a nivell es beneficiarà d’una sensible disminució del trànsit rodat. En resultarà un camí de prioritat invertida, que també permetrà posar en valor l’existència del Molí de Cervià, Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

D’altra banda, el secretari ha afirmat que, recollint una petició de l’Ajuntament, Territori i Sostenibilitat estudiarà “la viabilitat tècnica i econòmica” d’implantar altres baixadors a Lleida, en aquest cas a la xarxa ferroviària titularitat d’Adif.

tracking