SEGRE

PAERIA HABITATGE

Multes a tres grans propietaris per no actuar contra tres okupacions a Lleida

Les sancions de l'ajuntament van dels 1.500 als 3.000 euros per no notificar les violacions de domicili i no fer-hi res || Els amos són dos bancs i una immobiliària

El número 14 del carrer del Nord, on és un dels pisos pels quals Bankia ha estat multada.

El número 14 del carrer del Nord, on és un dels pisos pels quals Bankia ha estat multada.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha sancionat dos entitats bancàries i una immobiliària per no haver informat de tres casos d’okupació en habitatges que són de la seua propietat. Aquests tres grans propietaris han ignorat de forma sistemàtica la situació malgrat haver rebut diversos avisos i multes. Els titulars d’aquests tres habitatges okupats són Bankia, el BBVA i Divarian Propiedad, una immobiliària de la qual el fons d’inversió Cerberus té el 80 per cent i el 20 per cent restant, el BBVA. Aquestes sancions que han rebut ara no són les primeres, ja que porten diverses multes coercitives acumulades per haver desatès les ordres de l’ajuntament.

Concretament, Bankia ha rebut una quarta multa coercitiva que ascendeix a 1.500 euros per “haver incomplert de forma justificada” l’ordre d’“acreditar documentalment la situació dels ocupants de l’immoble”, situat al numero 14 del carrer Nord, i si “han iniciat les actuacions legals corresponents”. Aquestes actuacions a les quals es refereix l’ajuntament són aportar el contracte d’arrendament en el cas que es tracti d’una ocupació legal, regularitzar la situació dels inquilins o portar a terme les accions legals corresponents en cas que es tracti d’una okupació o tapiar l’accés a l’immoble en el cas que l’habitatge es trobi actualment desocupat.

Els pisos pels quals han estat multats són al carrer Nord, Grup Mariola i Gaspar de Portolà

En el cas del pis propietat del BBVA, situat al número 1 de grup Gaspar de Portolà, l’entitat ha rebut la dotzena multa coercitiva, valorada en 3.000 euros. Per deixar de continuar rebent sancions, s’haurà d’acreditar o bé que ha regularitzat la situació dels okupes, garantir que el pis compleix les condicions d’habitabilitat o, si l’immoble està buit, procedir a tapiar-ne els accessos.

En el cas de Divarian Propiedad, té l’immoble suposadament okupat al número 70 del carrer Grup Mariola. Es tracta de la tercera multa coercitiva que rep per ignorar les ordres de Paeria, per la qual cosa l’import de la sanció és de 1.000 euros. Respecte a què ha de fer Divarian Propiedad per regularitzar la situació, la Paeria els exigeix regularitzar la situació dels okupes o bé “desallotjar-los immediatament” i tapiar-ne l’entrada una vegada hagin estat expulsats de l’immoble.

L’ajuntament ha donat el termini d’un mes tant a Bankia com al BBVA per regularitzar la situació dels dos pisos, mentre que a Divarian li ha donat quinze dies de termini.

tracking