SEGRE

Mútues i empreses ajudaran en la vacunació

Escrivá afirma que el 70% d’immunitzats durant l’estiu es complirà

El punt de vacunació amb AstraZeneca a Tàrrega.

El punt de vacunació amb AstraZeneca a Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seguretat Social està ultimant un conveni de col·laboració amb la Fundació CEOE i amb les mútues d’accidents de treball per posar les capacitats logístiques i el personal sanitari d’aquestes últimes a disposició de les comunitats autònomes per vacunar durant els propers mesos.

Així ho ha explicat aquest dilluns el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una entrevista a Antena3, en la que ha assegurat que les mútues d’accidents de treball "tenen personal sanitari i locals que podrien posar-se a disposició de les autoritats sanitàries de les CCAA si així ho consideren convenient". A més, ha afegit que aquesta possibilitat de col·laborar en el procés de vacunació "podria ser fins i tot vinculat a l’àmbit empresarial".

El ministre ha considerat que la compra centralitzada de vacunes funciona bé i ha descartat que hi hagi un problema de finançament ni un retard en la vacunació, ja que "el calendari que ens porta a aquest 70% durant l’estiu es complirà", ha dit, i "és irresponsable treure aquests temes i insuflar incertesa la població".

Sobre la prorroga dels ERTO, les condicions actuals dels que vencen el 31 de maig, Escrivá ha advocat per prorrogar-los "durant 3, 4 mesos," és a dir fins després de l’estiu, per poder anar ajustant els detalls necessaris.

El ministre d’Inclusió ha insistit que l’accent en aquesta nova ampliació ha d’estar en la incorporació, és a dir en bonificar més a les empreses pels treballadors que tornin a l’activitat.

Quant al pla de recuperació, transformació i resiliència, Escrivá ha assenyalat que s’aprovarà durant aquest mes en el consell de ministres apuntant que sigui dimarts vinent 27 d’abril i no "necessàriament" demà.

Sobre el ritme de concessions de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), Escrivá ha confiat que aquest mes acabi amb uns 300.000 beneficiaris, arriban així a unes 700.000 persones, una cosa que contrasta amb els 200.000 als quals arribaven abans les CCAA amb les seues rendes mínimes.

tracking