SEGRE

Primer assaig per administrar Pfizer o Moderna a vacunats amb AstraZeneca

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Instituto de Salud Carlos III ha presentat aquest dilluns el primer assaig clínic que analitzarà en 600 pacients la possibilitat d’administrar una segona dosi d’una vacuna amb ARN missatger (Pfizer o Moderna) als qui ja n’han rebut una primera d'AstraZeneca. Així ho ha expressat la directora de l’’Instituto de Salud Carlos III, Raquel Yotti, en la presentació de l’assaig, denominat CombiVacS, amb el qual es tracta de "generar evidència científica" per constatar la seguretat de combinar altres vacunes amb AstraZeneca després de suspendre’s la segona dosi en menors de 60 anys per descomptat risc de trombosi.

Yotti ha explicat que l’ISCII s’ha llançat "de manera urgent" a buscar evidència científica que resulti d’utilitat "per sustentar la presa de decisions en relació amb possibles alternatives als ja immunitzats amb una dosi de AstraZeneca".

Ha detallat que l’estudi, que serà realitzat en 600 pacients, serà coordinat, promogut i finançat per la plataforma d’investigació clínica de l’ISCIII, al capdavant de la qual es troba Jesús Antonio Frías Inhiesta, coordinador de la xarxa i cap del servei de Farmacologia de l’hospital La Paz.

Yoltti ha dit que l’assaig es realitzarà a cinc hospitals: La Paz i Clínico San Carlos, ambdós a Madrid, els hospitals Vall d’Hebron i Clínic de Barcelona i Cruces, a Bilbao.

tracking