SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

Nou ofertes opten a redactar el projecte de l'alberg de Pardinyes

Ahir va acabar el termini per presentar-les || Polèmica per unes pintades dels joves d'ERC per l'alberg i contra el racisme, que els veïns censuren

Una de les pintades de Jovent Republicà a favor de l’alberg.

Una de les pintades de Jovent Republicà a favor de l’alberg.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pla per construir un alberg per a persones sense llar i temporers –apte per a altres usos comunitaris– a Pardinyes continua avançant i la Paeria ha rebut un total de nou ofertes per redactar l’avantprojecte, després que ahir acabés el termini de presentació, segons la informació facilitada per fonts municipals. L’edifici estarà ubicat en un solar del carrer Josep Pallach i serà finançat per la Generalitat, que hi aportarà 4 milions d’euros.

Tant l’associació de veïns com la Fundació Barri de Pardinyes mantenen la seua oposició al projecte perquè diuen que al solar en el qual es preveu edificar-lo hi havia projectada una residència per a la tercera edat i la Paeria es va comprometre a fer-la allà el 2008. Arran d’aquestes queixes, el govern municipal va anunciar divendres passat que reservarà una part del solar per fer una residència i que serà la Fundació Barri de Pardinyes la que decideixi quin tipus d’equipament vol.

No obstant, l’entitat va dir que no estaven d’acord amb la proposta ni amb l’alberg, a més de considerar que la decisió de fer-lo “ha de ser plantejada en una Taula de Ciutat”. A l’altre costat hi ha la plataforma Pardinyes per la Dignitat, que està repartint cartells als veïns perquè els pengin als balcons per expressar el seu suport a l’alberg, a la residència i a la convivència, després que els opositors n’hagin penjat d’altres en contra.

Van aparèixer pintades en murs del col·legi La Mitjana i la Paeria les va esborrar abans del migdia

Mentrestant, ahir van aparèixer pintades als murs de l’escola La Mitjana, al costat del solar en el qual es preveu fer l’alberg en què es podia llegir “Sí a l’alberg”, “Sí a la convivència, volem l’alberg”, “Pardinyes antiracista” i “Fora racistes del barri”. Totes estaven firmades per Jovent Republicà, branca juvenil d’ERC. L’Organització de Veïns de Pardinyes va censurar tant les pintades com el missatge. El grup municipal d’ERC es va desmarcar d’aquestes accions, encara que va dir comprendre’n els motius. Al migdia ja havien estat esborrades.

El govern diu a les Ampes que podran participar en el pla d’usos

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet i la regidora Mariama Sall es van reunir ahir de forma telemàtica amb representants de l’Ampa de l’escola i de l’institut La Mitjana per explicar-los el projecte de l’alberg que preveuen fer al costat del col·legi. Val a recordar que aquestes dos Ampes van publicar un manifest en el qual expressaven la seua negativa a “determinats equipaments” propers al col·legi, amb referència a l’alberg. L’ajuntament va informar que els pares van demanar poder ser partícips del procés de disseny i definició dels usos del nou equipament, i que tant Freixanet com Sall es van comprometre a tenir en compte les entitats en l’elaboració del pla. La Paeria va dir que els pròxims dies es continuarà reunint amb les altres entitats de Pardinyes.

tracking