SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Pla per habilitar quatre baixadors ferroviaris als afores de Lleida

La Paeria els proposa a Pla de Vilanoveta, la Bordeta, Onze de Setembre i Raimat || Territori ho estudiarà i aquest any licitarà l'estació del polígon El Segre

Gavín i tècnics de Territori, a l’esquerra, amb Pueyo, Postius i càrrecs i tècnics de la Paeria.

Gavín i tècnics de Territori, a l’esquerra, amb Pueyo, Postius i càrrecs i tècnics de la Paeria.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha proposat al departament de Territori construir quatre baixadors ferroviaris a la ciutat per millorar el projecte de Rodalies de Lleida. Així ho va assegurar ahir el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavín, després de reunir-se amb l’alcalde, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius. Gavín va detallar que aquests baixadors “es construirien aprofitant la xarxa ferroviària existent, que és d’Adif”.

Serien a l’estació del Pla de Vilanoveta, que actualment és una terminal per a l’enviament de mercaderies al port de Tarragona, al passeig Onze de Setembre, als afores de la Bordeta i a Raimat. “Això enriquiria considerablement el pla de Rodalies que tenim pensat per a Lleida i, una vegada hàgim estudiat la proposta de la Paeria, parlarem per Adif per veure si és viable aquesta iniciativa”, va dir Gavín, que ja va advertir que el baixador de Raimat s’haurà d’abordar amb el govern d’Aragó, ja que “la major part de la línia Lleida-Montsó passa per terres aragoneses”.

D’altra banda, Gavín va informar que part dels fons europeus Next Generation s’utilitzaran per crear un títol de mobilitat que podrà utilitzar-se en tots els tipus de transport públic. “Seria l’equivalent a una T-Mobilitat [el sistema de pagament digital que va impulsar la Generalitat el 2013 per al transport públic], però ara ja estem fent altres millores com per exemple que a les línies de bus de Lleida a Almacelles, Alfarràs o Alcarràs es pugui pagar amb targeta de crèdit o de dèbit contactless”, va dir Gavín.

El secretari d’Infraestructuras va dir que aquest any començarà el projecte del baixador ferroviari del polígon El Segre. La inversió serà de dos milions i el projecte “estarà a punt a l’estiu, per la qual cosa es podran licitar les obres aquest any”, va indicar. Aquesta actuació preveu, a més d’una terminal al polígon, suprimir dos passos a nivell que hi ha al camí de Grenyana i fer-hi un pas superior. Gavín va afegir que “també farem un nou accés al polígon perquè els vehicles pesants no vagin pel camí de Grenyana”.

Partida per iniciar la terminal de busos d’aquí a un any Un dels projectes que van centrar la reunió celebrada ahir va ser el de la nova estació d’autobusos a l’entorn dels Docs i La Meta. Gavín va manifestar que el Govern ja té consignat el pressupost i preveu que el projecte constructiu estigui a punt “a finals d’any per licitar-lo a començaments del 2022”.

També va defensar que la ubicació és “idònia” i que “no perjudicarà els Docs”, ja que es tracta d’un edifici protegit, unes declaracions que arriben després que el Col·legi d’Arquitectes avisés que l’ús com a estació podria afectar l’edifici. Per aquest motiu, la Paeria ha proposat a Territori treballar amb el Col·legi d’Arquitectes “per buscar el millor encaix de l’estació”.

Gavín i tècnics de Territori, a l’esquerra, amb Pueyo, Postius i càrrecs i tècnics de la Paeria.

Gavín i tècnics de Territori, a l’esquerra, amb Pueyo, Postius i càrrecs i tècnics de la Paeria.MAITE MONNÉ

tracking