SEGRE

SANITAT TRIBUNALS

El jutge obliga l'Arnau a readmetre l'exdirector suspès durant dos anys

L'ICS li va imposar aquesta sanció de feina i sou després de filtrar-se una oposició || La interlocutòria la suspèn fins que hi hagi sentència per evitar un mal irreparable

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat Contenciós Administratiu de Lleida ha suspès cautelarment, fins que es dicti sentència, la sanció de dos anys d’ocupació i sou a l’exdirector mèdic de l’hospital Arnau de Vilanova, Francesc Purroy, imposada per l’Institut Català de la Salut (ICS) l’octubre del 2020 “per comissió d’una infracció administrativa molt greu”. L’ICS li va imposar aquesta sanció per la suposada filtració de les preguntes d’unes oposicions al servei de Neurologia convocades a finals del 2019 i Purroy va recórrer davant del Contenciós.

A la interlocutòria, la jutge diu que l’actuació que l’ICS li atribueix “és reprovable i contrària a la deontologia mèdica”, però remarca que “no va posar en perill cap pacient o li va causar perjudici o mal en la seua salut”, per la qual cosa considera que el fet que continuï exercint com a metge especialista adscrit a Neurologia mentre es resol el recurs “no suposa generar una situació de perill pública i general per als pacients”.

Així mateix, destaca l’impacte econòmic que suposa la durada de la sanció (dos anys), per ser la seua única font d’ingressos, i que la vista està fixada per al 15 d’octubre del 2022, de manera que ja hauran transcorregut els dos anys i “es perdria la finalitat legítima del recurs, que no és cap altra que la nul·litat [de la sanció]”. Apunta, a més, que en cas que aquest procés finalitzés amb una sentència favorable per a Purroy, “la reparació futura del mal causat (la lesió al prestigi i bon nom professional) té difícil resolució” perquè la suspensió d’ocupació i sou es va publicar.

Precisament, Purroy, que es va reincorporar fa uns dies, va afirmar que el fet de sortir aquest assumpte als mitjans “m’ha fet la vida impossible, perquè Lleida és petita, i tinc una família al darrere”, i va manifestar que està “content per tornar a treballar”.

tracking