SEGRE

ESNOTICIA

La transmissió del virus baixa d'1 al pla, però hi ha 43 ingressats a l'UCI

Dos més que el dia anterior, encara que el total d'hospitalitzats descendeix a 183 || La província ja supera els 42.000 infectats acumulats i Salut notifica una altra defunció

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La velocitat de transmissió del virus o Rt del pla de Lleida consolida la tendència descendent i ahir va baixar d’1 per primera vegada des de principis de mes i es va situar en 0,99. És l’única regió sanitària al costat de la metropolitana sud que no supera l’1 i la mitjana catalana és d’1,07. En canvi, la de l’Alt Pirineu i Aran és la més alta de Catalunya, encara que ha disminuït a 1,29. El risc de rebrot cau també a les dos regions, però alhora és el més elevat de totes, amb 528 i 734 punts, respectivament. A Catalunya va baixar de 300 i es va situar en 297.

La millora d’aquests indicadors a Lleida contrasta amb l’elevada pressió a les UCI hospitalàries, que no dona treva. Al pla ja són 43 els pacients amb Covid que estan crítics, dos més que a l’últim balanç, tot i que encara no s’ha assolit el rècord de 54 al qual es va arribar a finals de març del 2020 (a la primera onada el màxim van ser 52). Tanmateix, la xifra global d’ingressats a la regió sanitària de Lleida continua a la baixa i ara són 183, vuit menys. A l’Arnau de Vilanova hi ha 117 ingressats, 33 crítics; 23 a l’hospital Santa Maria, sis a l’UCI; i 43 en centres privats, quatre de crítics.

A l’Hotel Nastasi no hi ha hospitalitzats de moment. A tot Catalunya són 1.670 les persones ingressades per Covid, 47 menys que en l’últim recompte, i descendeixen també en set els pacients que hi ha a les UCI (499).

Així mateix, Salut va notificar ahir una nova defunció al pla de Lleida i la província n’acumula 776 des de l’inici de la pandèmia. També va comunicar 128 positius: 108 al pla i 20 al Pirineu. El total de contagiats des del març de l’any passat a la província ja supera els 42.000. En el conjunt de Catalunya es van comptabilitzar 1.319 nous positius.

tracking