SEGRE

Sanitat admet que els empleats del super tenen dret a ser prioritzats en la vacunació, però manté el criteri d'edat

La ministra de sanitat, Carolina Darias.

La ministra de sanitat, Carolina Darias.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha reconegut que els empleats de supermercats, cura de persones o llar tenen dret a ser prioritzats en la vacunació contra la COVID-19, però ha defensat que, de moment, es continuï establint l’edat com el criteri principal per rebre les dosis.

Després de ser preguntada per Mertxe Aizpurua, de Bildu, sobre si el Ministeri inclourà els treballadors de supermercats, cures i llar com a essencials en l’estratègia de vacunació, la ministra ha argumentat que "s’està realitzant conforme a un procés exquisit i rigorós, que se sustenta sobre uns principis ètics de protecció de persones vulnerables."

"Empatitzo amb el col·lectiu que ha citat. Una de les qüestions de més dificultat és assenyalar que col·lectiu prioritzem davant de l’arribada de dosis limitades. Però el factor de risc més important és l’edat, això és el que ha prioritzat l’estratègia. Clar que tots aquests col·lectius tenen dret a vacunar-se, però el criteri per edat és el més just perquè tots tenen legitimitat", ha esgrimit.

Aizpurua, per la seua part, ha lamentat que, per exemple, els caixers de supermercats "ja no són essencials". "Els hem invisibilitzat. No s’està protegint per igual a tots els que són essencials. Caixers i cuidadors de la llar són essencials per treballar, però no per vacunar", ha denunciat.

tracking