SEGRE

EDUCACIÓ CURS VINENT

'Overbooking' en almenys vuit centres de Lleida ciutat tot i el descens d'alumnes

Col·legis i instituts de la capital amb més demanda que places || La preinscripció va acabar amb un 22% de vacants a Infantil i un 32% a Secundària Obligatòria

Una protesta contra el tancament de dos escoles bressol del Clot.

Una protesta contra el tancament de dos escoles bressol del Clot.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Almenys vuit col·legis i instituts de la ciutat de Lleida tenen overbooking d’inscrits a P3 i a primer d’ESO per al curs vinent, malgrat que la preinscripció escolar a les comarques de Lleida va finalitzar amb un 22,31% i un 32,26% de vacants en tots dos cursos, respectivament. Segons dades difoses pels mateixos centres després de la primera baremació de les sol·licituds, tenen més demanda que oferta els col·legis Països Catalans de Balàfia (68 per a 46 places, més encara que altres anys per la reducció de ràtio i el canvi al mapa escolar), Frederic Godàs de Cappont (57 per a 46), Joc de la Bola (51 per a dos línies) i Ciutat Jardí (50 per a 46).

El Parc de l’Aigua té 44 preinscrits per a dos classes. Altres, com el Pinyana de Balàfia, han incrementat la demanda amb 19 sol·licituds per a 22 places.

Altres escoles que gairebé omplen són Enric Farreny, amb 20 peticions, l’Espiga, amb 40 per a 44 places o Maristes, amb 65 per a 69.

Quant als instituts de Secundària, el Josep Lladonosa de Pardinyes ha registrat 145 preinscripcions per a 120 places de primer d’ESO i el Gili i Gaya, 143. Al Ronda la direcció va confirmar que tenen més demanda que places que s’ofereixen. Així mateix, en altres els queden molt poques vacants, com és el cas del Joan Oró (cinc de 120 places) o el Manuel de Montsuar, amb deu. La directora de l’institut escola Torre Queralt del Secà va assegurar que “ha anat bastant bé” i va apuntar que ompliran, encara que va assenyalar que algunes famílies han entrat sol·licituds fora de termini, que atendran més endavant.

Aquest any, Educació va programar la preinscripció íntegrament telemàtica, a causa de la pandèmia, i alguns centres educatius van ajudar les famílies amb problemes per accedir a internet o omplir la sol·licitud. El 7 de maig es publicarà la llista definitiva dels alumnes admesos a cada centre, i la matriculació serà del 14 al 18 de juny per a segon cicle d’Infantil, Primària i primer d’ESO, i del 28 de juny al 2 de juliol per a segon, tercer i quart d’ESO.

Ajuts per escolaritzar en bressol privades del Clot

La Paeria atorgarà ajudes a les famílies que escolaritzin els fills el curs vinent en guarderies privades de Príncep de Viana-Clot i Xalets Humbert Torres, així com a la pública La Faldeta, després que no renovés la concessió com a escoles bressol municipals Vailet i Germans Grimm.

Aquests ajuts suposaran “un equilibri entre el preu públic i privat i el preu de les municipals que marquin les ordenances” i els conceptes subvencionables seran els rebuts del curs 2021-2022 del setembre al juny.

Podran sol·licitar-los les persones que aquest curs tinguin un fill en una escola bressol municipal i que estiguin empadronats a Clot i Xalets Humbert Torres. La tinenta d’alcalde Sandra Castro considera que “amb aquesta línia d’ajuda puntual es manifesta el compromís del govern amb les famílies a les quals ha afectat la no-continuïtat d’aquests centres”. En canvi, la regidora socialista Cristina Morón veu “incoherent” que el govern “reconegui ara que hi ha dèficit de places públiques al Clot” i demana a la regidora d’Educació “actuar amb coherència i complir amb la moció del PSC aprovada al ple per renovar el contracte” a Vailet i Germans Grimm.

tracking