SEGRE

ESNOTICIA

El Procicat estudia permetre sopars en terrasses i suavitzar el toc de queda

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, va anunciar ahir que el Procicat ja estudia ampliar l'horari de la restauració i permetre sopars a les terrasses, encara que no va concretar quan. També va obrir la porta a “suavitzar tan aviat com es pugui” el toc de queda, que podria retardar l'inici de les 22.00 a les 23.00.

Dissabte es va fer proves PCR i es van administrar vacunes al pavelló Onze de Setembre.

Dissabte es va fer proves PCR i es van administrar vacunes al pavelló Onze de Setembre.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, va anunciar ahir en una entrevista al canal 3/24 que el Procicat estudia permetre als restaurants servir sopars a les terrasses si les dades epidemiològiques són favorables, però no va concretar quan. Va afegir que els locals ja podrien obrir a les nits l’interior si invertissin en sistemes de ventilació. La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals va replicar que “a data d’avui no té cap justificació perquè aquest servei nocturn no es pugui realitzar”.

A més, Sàmper va manifestar que treballen per a la reobertura del lleure nocturn i va obrir la porta a “suavitzar tan aviat com es pugui” el toc de queda, que ara és de 22.00 a 6.00 hores. Va apuntar que podria ser “des de les 23.00 hores fins a les 4.00, les 5.00 o les 6.00”. També va indicar que no veu “la necessitat” de mantenir el confinament de Catalunya després del final de l’estat d’alarma el 9 de maig.

Avui s’aixeca el confinament comarcal i els ciutadans es podran desplaçar per tot Catalunya. Les noves mesures, que inclouen la recuperació de 100% de les classes presencials a Batxillerat i FP, tenen una vigència d’una setmana.

El conseller va confirmar que preveuen una “desescalada asimètrica” més dura per a territoris amb més contagis, com Lleida, i més relaxada per a zones menys afectades, com Terres de l’Ebre. No obstant, va voler deixar clar que la situació actual “no té res a veure amb la primera, ni la segona ni la tercera onada” i va assegurar que “en paradigma d’obrir i tancar” no es repetirà.

Per tant, va descartar escenaris molt restrictius a Lleida, encara que la seua situació epidemiològica “preocupa”. “No ens posem nerviosos. Encara que [les mesures] siguin asimètriques, Lleida no patirà el que va patir fa mesos amb una altra onada”. Va dir que no volen “caure en els errors de l’estiu passat”, quan es van acordar decisions “molt ràpid”, que van portar “a fer un pas endavant i dos cap enrere”.

Sàmper es va mostrar optimista de cara al futur pel ritme de vacunació per sobre de la mitjana europea. “Estem millor que França o Itàlia”, va subratllar.

tracking