SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

L'atracador dels supermercats de Lleida va causar diversos aldarulls a la presó

Ha estat considerat un dels reclusos més perillosos de Catalunya || A Ponent seguia els programes de tractament i va mostrar una actitud menys conflictiva

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dino Marcelo Miller, l’assassí que va ser detingut divendres com a presumpte autor dels dos atracaments a punta de pistola en supermercats de la Zona Alta i Pardinyes de Lleida, va tornar dissabte al Centre Penitenciari de Ponent després que el jutge de guàrdia decretés l’ingrés a la presó, com va avançar SEGRE ahir. Va reingressar a la presó lleidatana quatre mesos després ser excarcerat després de complir la condemna de 64 anys de presó per diversos assassinats, encara que només uns 22 van ser de presó efectiva.

Durant aquestes dos dècades ha estat considerat un dels reclusos més perillosos de Catalunya i estava tipificat com a “intern d’especial seguiment”, segons van apuntar ahir a aquest diari fonts penitenciàries. Al llarg d’aquests 22 anys ha passat per diversos centres i, especialment, va ser “molt conflictiu” en els seus inicis.

Va ser considerat un líder carcerari (kie, en l’argot) i va passar pels departaments de màxima seguretat i d’aïllament. A la presó barcelonina de Brians, per exemple, va compartir mòdul amb Manuel Brito Navarro, el reclús que va protagonitzar amb Javier Picatoste la sagnant fuga del Centre Penitenciari Ponent el 14 d’octubre del 2001.

Tanmateix, amb el pas dels anys va anar mostrant una actitud menys conflictiva, seguia els diferents programes de tractament i mostrava una conducta adaptada, segons van indicar les mateixes fonts..

El jutge de guàrdia va decretar dissabte el seu ingrés a la presó sense fiança per dos delictes de robatori amb intimidació i un delicte de lesions lleus. Fiscalia va demanar el seu empresonament atès l’elevat risc de reiteració delicitiva.

A Dino Marcelo Miller se’l considera una persona amb una conducta molt violenta que ha matat per diners. De fet, Miller va confessar que el 1998 va cobrar 18.000 euros i cent grams de cocaïna per matar l’expolicia lleidatà Josep Gilart al seu bar de Barcelona.

La víctima va morir dos anys després de quedar tetraplègica. També va matar un policia durant un atracament a un banc i un home en un pub de Barcelona, els dos el 1998.

Malgrat la seua excarceració, era considerat d’“alt risc” i Fiscalia ja va demanar als Mossos que en fessin un seguiment després que fos posat en llibertat.

Imatge que van captar les càmeres de seguretat en l’atracament al supermercat de Prat de la Riba.

Imatge que van captar les càmeres de seguretat en l’atracament al supermercat de Prat de la Riba.MOSSOS D’ESQUADRA

tracking