SEGRE

ESNOTICIA

Docents i alumnes elogien la classe 100% presencial a Batxillerat i FP

Recuperen totes les sessions a l'aula, després de combinar-les amb la docència online des del novembre || Tancada per Covid la llar d'infants Lo Carrilet de Térmens

Una classe de Batxillerat ahir a l’institut Maria Rúbies de la capital.

Una classe de Batxillerat ahir a l’institut Maria Rúbies de la capital.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alumnes de Batxillerat i Formació Professional van recuperar ahir les classes 100% presencials, en lloc de combinar-les amb sessions telemàtiques com feien des del novembre passat. Directors d’instituts consideren que per als estudiants és important anar a les aules tant per a l’aprenentatge com per la interacció social.

Fins ara, molts centres només impartien d’aquesta manera el 80%, encara que el director d’un va apuntar que sospesen la possibilitat de programar alguns dies de sessions online per als alumnes de segon de Batxillerat a final de curs “perquè no els perjudiqui la selectivitat”, amb referència que eventualment puguin contagiar-se i això els impedeixi acudir a les proves. En canvi, en algun institut ja havien optat per impartir de manera presencial totes les classes en aquest curs, però no a primer.

Els estudiants també prefereixen anar a l’institut en lloc de connectar-se a una pantalla perquè, asseguren, això els obliga a estar més atents i aprenen millor.

D’altra banda, Educació va comunicar ahir el tancament de la llar d’infants Lo Carrilet de Térmens arran del positiu d’un alumne. El centre n’escolaritza 13. A la província hi ha 107 classes i 2.415 persones confinades.

Lliure mobilitat, sense sortir de Catalunya

El confinament comarcal va deixar ahir d’estar en vigor i els ciutadans ja poden moure’s lliurement per tot Catalunya sense estar subjectes, a més, a un nombre concret de bombolles de convivència, tal com va acordar el Procicat. En canvi, sí que es manté el confinament perimetral de Catalunya, que la Generalitat vol aixecar quan finalitzi l’estat d’alarma el 9 de maig. Així mateix, per ara continua el toc de queda de les 22.00 a les 6.00 hores, l’inici del qual el Govern espera retardar aviat a les 23.00.

tracking