SEGRE

ESNOTICIA

Argimon descarta un confinament i restriccions que afectin només Lleida

El virus no “empitjora”, com a Catalunya, i assegura que cal anar cap a la normalitat

Control de mobilitat dels Mossos la setmana passada a Alcoletge.

Control de mobilitat dels Mossos la setmana passada a Alcoletge.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, descarta unes restriccions per la Covid que afectin només Lleida, després que la Paeria i la societat civil de la ciutat denunciessin aquesta possibilitat anunciada pel conseller d'Interior. Argimon assenyala que la incidència del virus “no va a pitjor”, però demana prudència per tornar a la normalitat.

Lleida no té una situació per la Covid en la qual ha de tenir més restriccions que la resta de Catalunya. “No crec que Lleida estigui ara per fer un confinament quirúrgic [en zones més afectades] i no té sentit fer-ho”, va afirmar ahir el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Així va respondre al front comú de la Paeria, sindicats i el sector empresarial de la ciutat que exigeixen a la Generalitat no aplicar més restriccions, després que el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, apuntés que estudien una desescalada asimètrica a Lleida.

“Jo no patiria ara per això”, va manifestar Argimon. I és que a partir d’avui, el Procicat valorarà les noves mesures a implementar des de dilluns, com retardar el toc de queda a les 23 hores. A més, el Govern modificarà un decret per poder aplicar-lo després de l’estat d’alarma.

Així, el secretari va assenyalar que la corba de contagis a Ponent “va cap avall i no a pitjor”, però que la situació tampoc és ideal, com a Catalunya, encara que cal anar cap a la “normalitat amb precaució”. “Tot el mapa és roig”, va destacar, i va dir desconèixer per què Lleida té més contagis.

Respecte a la petició sobre qualificar d’essencials els treballadors del sector agrari per vacunar-los, Argimon ho va descartar. “Els essencials no són prioritaris per ser essencials i l’estratègia de vacunació es basa en l’edat i en aquelles persones amb determinades patologies”, va recordar, i va insistir que si es va vacunar algun col·lectiu va ser pel límit d’edat de fins a 55 anys que Espanya va imposar amb AstraZeneca.

Així mateix, sobre el front comú impulsat a Lleida ciutat per evitar més restriccions, el president de la Diputació, Joan Talarn, va manifestar que “no és bo per al país fer distincions” i que “el preu econòmic del confinament de juliol és molt alt”.

Pel seu costat, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va dir que cal organitzar-se contra les decisions “discriminatòries” del Procicat, igual que els alcaldes del Baix Segre, que insisteixen en la vacunació.

tracking