SEGRE

ESNOTICIA

Els consistoris rebran el 85% de la recaptació de les multes per la Covid

Imatge del passat mes de juliol d’un Eix buit per les mesures.

Imatge del passat mes de juliol d’un Eix buit per les mesures.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Executiu va aprovar ahir una sèrie de mesures econòmiques per al món local i per fer front a la pandèmia. D’una banda, preveu destinar als ajuntaments el 85% de la recaptació que hagin fet per les sancions imposades per la policia local o guàrdia urbana per incompliments de les restriccions de la pandèmia en el primer estat d’alarma.

D’altra banda, es destinaran 23,2 milions d’euros a ajuntaments i consells comarcals en matèria de serveis socials, per a altres programes i serveis relatius al benestar social i polítiques d’igualtat.

Més de 500 sol·licituds per als ajuts al comerç i restauració pel confinament del juliol

Els recursos serviran per reforçar àmbits com l’atenció primària de serveis socials, els serveis d’atenció domiciliària, els temporers o per a persones sense llar.

Precisament, es reforçaran els allotjaments per als treballadors a la campanya de la fruita amb la creació de 688 places amb un pressupost de 700.000 euros.

Fa unes setmanes, el departament de Treball va anunciar ajuts per 450.000 euros per a la Paeria de Lleida; 125.000 euros per al consell comarcal del Segrià; 75.000 euros, per al de la Noguera; 25.000 euros per al del Pla, i 25.000 per al de les Garrigues. D’altra banda, l’ajuntament de Lleida ha rebut en quatre dies més de 500 sol·licituds per beneficiar-se dels 1,2 milions d’euros en ajuts al comerç, restauració, serveis i venda no sedentària destinats a aquelles empreses de Lleida i del Baix Segre que van patir afectacions econòmiques pel confinament del Segrià del juliol passat.

La subvenció consisteix en una aportació de 2.999 euros per negoci, sempre que no hagi estat beneficiari en la primera convocatòria dels ajuts.

tracking