SEGRE

Nova convocatòria d'ajuts per al lloguer de fins a 200 euros al mes

Un cartell de lloguer en un pis.

Un cartell de lloguer en un pis.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va obrir aquest dimarts una nova convocatòria d’ajuts per pagar el lloguer a les famílies vulnerables, que podran rebre una ajuda màxima de 200 euros mensuals. En total es destinaran 20 milions d’euros en aquests ajuts i la subvenció que rebin les famílies dependrà de l’esforç que suposa per a aquestes el pagament del lloguer.

En el cas que aquest sigui igual o inferior al 30% dels ingressos familiars, la subvenció pot arribar a ser del 20% de la renda del lloguer anual. En el cas que el pagament del lloguer sigui d’entre el 30% i el 40% dels ingressos familiars, l’ajuda serà del 30%, i si supera el 40% d’ingressos familiars, la subvenció també serà del mateix percentatge respecte al lloguer anual. Una de les novetats d’aquesta nova convocatòria d’ajuts és que s’han modificat els requisits del preu del lloguer per acollir-se a aquests ajuts.

D’aquesta manera, el límit mensual per als habitatges de Lleida serà de 500 euros al mes (abans era 450). Quant a famílies nombroses o que algun dels seus membres tingui alguna discapacitat, l’import màxim del lloguer mensual serà de 900 euros a tot Catalunya. Les sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts es podran presentar fins al 4 de juny a l’Agència de l’Habitatge i es podran tramitar tant presencialment com online i se’n podran beneficiar totes les persones titulars d’un contracte de lloguer

tracking