SEGRE

NOGUEROLA RELIGIÓ

Així serà la nova mesquita del carrer del Nord de Lleida

El cost s'acostarà als 800.000 euros i serà finançat amb donatius de la comunitat musulmana || Tindrà capacitat per a 100 persones i serà un espai cultural

Així serà la nova mesquita del carrer del Nord de Lleida

Així serà la nova mesquita del carrer del Nord de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova mesquita que la comunitat musulmana construirà en el número 23 del carrer del Nord pot estar enllestida d’aquí a un any. Així ho van assenyalar tant el portaveu de la comunitat musulmana del Palau de Vidre, Abdellatif Láatabi, com l’arquitecte que ha dissenyat la reforma del local en el qual hi haurà aquest espai de culte, Jesús Rafart.

“Calculem que les obres podran començar d’aquí a uns mesos, quan tinguem el permís de l’ajuntament”, va dir Láatabi, mentre que Rafart va afegir que les tasques d’adequació del local poden durar “entre 9 i 12 mesos i tindran un cost que oscil·larà entre els 800.000 i 900.000 euros”. La construcció es finançarà a través dels donatius dels fidels a la Comunitat Islàmica de Cooperació i d’Unió de Lleida i Comarca del Segrià (CICU), entitat impulsora del projecte, que planteja habilitar entre 4 i 5 locals d’aquest tipus per la ciutat en lloc de fer una mesquita de grans dimensions com s’havia previst en els últims anys.

Segons va explicar Rafart, del despatx Rafart Arquitectura i Urbanisme (RAU), “la planta baixa de l’edifici, de la qual sortirà el minaret, tindrà un espai com a lloc de pregària, la qual cosa seria la mesquita pròpiament, amb una capacitat per a 100 persones, la maqsura (el lloc on es col·loca l’imam durant la pregària), una font i un pati d’accés, mentre que la planta superior tindrà una funció de centre cultural, acollirà una biblioteca i tallers per a dones i de formació per a nens”. Aquesta formació a petits, segons va dir en el seu moment Láatabi, se centrarà bàsicament “que aprenguin àrab i coneguin la cultura musulmana”.

Al seu torn, Láatabi va recalcar ahir que aquest centre “estarà obert a tota la ciutadania, siguin musulmans o no”. Finalment, va dir que en aquesta petita mesquita “resarem tots els dies menys divendres, que es farà al Palau de Vidre com a fins ara, perquè, al ser el dia sant de la nostra fe, ve molta gent”.

D’altra banda, Rafart va dir que el nou edifici s’ha dissenyat partint del Pla General de Lleida.

En aquest sentit, la Paeria ja va anunciar que revisarà l’ordenança municipal que regula els centres de culte amb l’objectiu de permetre aquests oratoris.

Imatge del local que s’habilitarà com a mesquita, amb un cartell que mostra com serà.

Imatge del local que s’habilitarà com a mesquita, amb un cartell que mostra com serà.AMADO FORROLLA

tracking