SEGRE

ESNOTICIA

La vacunació a la població menor de 60 anys arrancarà a partir del 10 de maig

La de 60 a 79 anys pot demanar cita en 5 municipis i el 30% de majors de 16 anys, ja amb una dosi

Equip del consultori de Rosselló, del CAP Lleida Rural Nord, que lidera la vacunació.

Equip del consultori de Rosselló, del CAP Lleida Rural Nord, que lidera la vacunació.COILL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut preveu començar a vacunar la població general menor de 60 anys a partir de la setmana del 10 de maig, ja que si les previsions sobre l’arribada de dosis es compleixen, els col·lectius de més edat ja tindran un percentatge de vacunació molt alt.

Actualment, el 80% dels lleidatans de 80 anys o més ja tenen les dos dosis; el 75 per cent dels de 70 a 79 en té una, així com el 60% dels de 60 a 69. La previsió és que els percentatges superin el 80 per cent en una setmana per començar a vacunar els de menys edat a partir de llavors, segons va afirmar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés.

Així, per continuar avançant en la campanya, totes aquelles persones de 60 a 79 anys poden demanar cita prèvia al web vacunacovidsalut.cat per vacunar-se entre avui i dissabte vinent en cinc municipis, però depenent de la franja d’edat. En concret, les persones de 70 a 79 anys només podran demanar hora al pavelló Onze de Setembre de Lleida des d’avui i al Palau Firal de Mollerussa des de dimarts, mentre que les de 60 a 69 anys (l’única franja que pot rebre la d’AstraZeneca) també podran escollir entre els punts habilitats a Tàrrega, Alcarràs, Balaguer i Mollerussa.

Com a novetat, s’administrarà la de Pfizer a Lleida i Mollerussa, però també es continuarà inoculant als CAP. Respecte a les primeres dosis de Janssen, de moment només es posaran als CAP per a la franja d’edat de 70 a 79 anys i són els mateixos ambulatoris els que truquen als usuaris, per la qual cosa no es pot demanar cita.

La vacuna de Moderna es continuarà administrant només al pavelló Onze de Setembre..

Respecte si Salut està estudiant amb el ministeri de Sanitat, Aragó i Andalusia la possibilitat de vacunar els temporers, la consellera Vergés es va limitar a assenyalar que “estem treballant en la campanya de la fruita i com més gent vacunem, millor”.

Fins ahir, un total de 100.374 persones del pla de Lleida havia rebut la primera dosi de la vacuna, un 27,1% de la població total i un 32% dels majors de 16 anys, mentre que 43.188 estan immunitzades, l’11,7% de la població i el 13,8 per cent dels més de 16 anys. Al Pirineu, 18.834 persones tenen la primera, el 27,1% de la població i el 31,4% dels majors de 16 anys i 7.425 persones estan immunitzades, el 10,6 per cent dels habitants i el 12,3% dels majors de 16 anys.

Cites disponibles per vacunar-se de 60 a 79 anys d’edat

Lleida Pavelló 11 de Setembre Des d’avui fins al dia 8, matí i tarda, excepte el cap de setmana, només matí.

Tàrrega Espai MerCAT Des del dimarts 4 al divendres 7, i el dilluns 10, a la tarda. Divendres 7, també matí. Només franja d’edat 60-69 anys.

Alcarràs Escoles Velles Dissabte 8 i dilluns 10, matí i tarda. Només franja d’edat 60-69 anys.

Balaguer Casal Lapallavacara Del dimarts 4 al divendres 7, matí i tarda. Només franja d’edat 60-69 anys.

Mollerussa Palau firal Del dimarts 4 al divendres 7, matí i tarda 

tracking