SEGRE

HOSPITALS EQUIPAMENTS

El Santa Maria inverteix un milió per a ressonàncies

Amb un nou equip per estudiar patologies del sistema nerviós i lesions || L'Arnau ja va adjudicar dos TAC nous

Model d’un equip de ressonància magnètica de Siemens.

Model d’un equip de ressonància magnètica de Siemens.SIEMENS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), que gestiona l’hospital Santa Maria, ha adjudicat per 1.097.167,50 euros, amb IVA inclòs, a Siemens Healthcare, S.L.U. l’actualització de l’equip de ressonància magnètica. L’empresa té fins al 31 de juliol per instal·lar-lo.

La ressonància magnètica s’ha convertit en un dels pilars del diagnòstic en les últimes dècades, permetent tenir imatges de l’interior del cos sense necessitat de fer procediments complicat i invasius que suposen importants molèsties per al pacient. Gràcies al contrast es poden crear imatges de l’interior del cos.

L’empresari va comprar fa mesos a l’Arnau un accelerador lineal i un TAC per al càncer

La ressonància magnètica s’utilitza per a l’estudi d’un diagnòstic del sistema nerviós central, de l’abdomen, de la mama i de lesions musculoesquelètiques. Durant una prova, no es produeix dolor i els camps electromagnètics no produeixen cap dany conegut als teixits.

A més d’aquesta inversió, fa uns mesos que també s’han renovat equips a l’hospital Arnau de Vilanova amb l’adquisició de dos TAC. Un d’aquests és per al servei d’Oncologia Radioteràpica, que va costejar la Fundación Amancio Ortega per mig milió d’euros.

Després d’un acord amb la fundació de l’empresari per subministrar acceleradors lineals i mamògrafs per a la sanitat catalana, en el qual l’Arnau va obtenir un accelerador lineal, va quedar disponible un romanent de 2,5 milions d’euros, utilitzats per adquirir un TAC per a l’Arnau i un accelerador lineal per a l’hospital de Reus. Tots els serveis de Radioteràpia d’hospitals de Catalunya disposaven d’un TAC, però no el de l’Arnau, que depenia del de Radiodiagnòstic.

.

D’altra banda, el departament de Salut va adjudicar un altre TAC per al Servei de Diagnòstic per a la Imatge de l’hospital amb l’objectiu d’afrontar l’augment de la llista d’espera.

Eleccions sindicals a l’empresa de GSS el dia 26 de maig El 26 de maig que ve se celebraran les eleccions sindicals a l’empresa pública de Gestió Serveis Sanitaris (GSS), que gestiona l’hospital Santa Maria i el Comarcal del Pallars. Inicialment està previst, tal com s’ha portat a terme durant molts anys, disposar d’urnes itinerants per evitar desplaçaments dels treballadors. Per a aquest procés, la secció sindical d’UGT ha proposat l’ampliació de les rutes, ja que GSS assumeix cada vegada més centres i més dispersió geogràfica (com ara Tremp i la Seu). A més, encara hi ha pendent la publicació del cens dels treballadors.

tracking