SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

“Quan surti d'aquí et faré molt mal”

L'Audiència de Lleida imposa una condemna de multa de 240 euros a un reclús de la presó de Lleida per amenaces de mort a una funcionària i a la seua família

Vista aèria del centre penitenciari de Ponent.

Vista aèria del centre penitenciari de Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a una pena de multa un intern del centre penitenciari de Ponent per amenaçar de mort una funcionària de la presó, així com la seua família. La sentència confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat d’Instrucció 3 de Lleida per un delicte lleu d’amenaces. La defensa del condemnat va recórrer la interlocutòria a l’entendre que s’havia vulnerat la presumpció d’innocència al no haver-hi prou proves que demostrin l’autoria del delicte.

Tanmateix, l’Audiència Provincial descarta el recurs de la defensa i dona plena credibilitat al testimoni de la denunciant, que considera prova de prou càrrec per acreditar els fets. D’aquesta forma, considera provat que el maig del 2018 el condemnat es va dirigir a la funcionària de presons amb frases com “Tu a mi no em toques perquè et mato” o “em queden cinc anys però jo surto d’aquí i t’asseguro que et faré molt mal, et mataré i als teus fills també els faré molt de mal, t’ho asseguro”.

Sobre això, el jutge atorga total credibilitat a la declaració de la denunciant, davant la versió dels fets proporcionada pel denunciat que es va limitar a negar els fets dels quals se l’acusava. Per això, li imposa una multa per un delicte lleu d’amenaces, amb una quantia total de 240 euros.

La sentència ja és ferma i no s’hi pot presentar recurs..

Segons el sindicat CSIF, l’any passat es van registrar 19 agressions a funcionaris a la presó de Ponent, de les quals 14 van ser lleus i cinc, de caràcter greu. Unes xifres similars a les del 2019, quan es van produir 18 agressions. Així mateix, hi va haver 15 temptatives d’agressió a personal de la presó davant les 17 de l’any 2019. El sindicat va demanar canvis en el protocol de denúncia, perquè no tots els casos arriben al jutjat.

tracking