SEGRE

LLEIDA Y COMARCAS

Baixa el risc de rebrot i la transmissió de la Covid a Lleida

Els indicadors continuen a la baixa, encara que Salut notifica nou morts més al pla

Més de 2.000 cites per vacunar-se a la Fira de Barcelona - La vacunació en el punt habilitat a la Fira de Barcelona va seguir ahir amb 2.100 cites programades per a persones d’entre 70 i 79 anys que van rebre la primera dosi del fàrmac de Pfiz ...

Més de 2.000 cites per vacunar-se a la Fira de Barcelona - La vacunació en el punt habilitat a la Fira de Barcelona va seguir ahir amb 2.100 cites programades per a persones d’entre 70 i 79 anys que van rebre la primera dosi del fàrmac de Pfiz ...ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els indicadors epidemiològics continuen a la baixa a Lleida. En aquest sentit, a les comarques del pla el risc de rebrot va descendir ahir a 392 punts, 23 menys, mentre que al Pirineu constava un índex de 428, 12 menys. De fet, l’Alta Ribagorça és, juntament amb el Priorat, l’única comarca amb un risc nul. Mentrestant, el Solsonès té la taxa més alta, amb 1.458 punts, seguida pel Sobirà (899), Aran (866) i la Noguera (653). Quant a la velocitat de transmissió, (Rt, que indica quantes persones infecta cada positiu) va disminuir a 0,81 a la regió sanitària de Lleida i va pujar lleument a 0,95 a la del Pirineu.

Així doncs, malgrat la millora dels índexs, la conselleria de Salut va notificar 9 morts més al pla, que va elevar la xifra de defuncions per Covid-19 des del començament de la crisi sanitària a 800, segons les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Per la seua banda, Salut va confirmar 79 positius més a Lleida, dels quals 70 corresponen al pla. Per això, el total de contagis a la demarcació ja ascendeix a 43.801.

Així mateix, la campanya de vacunació contra el coronavirus continua avançant i 121.284 lleidatans tenen ja la primera dosi (212 més que els que constaven dissabte). Per la seua part, 53.510 (17 més) ja estan immunitzats. Cal recordar que la previsió de Salut és arribar al 70% de la població vacunada a l’estiu si arriben les dosis que ja s’han promès (vegeu SEGRE d’ahir). De fet, els catalans menors de 60 anys es començaran a vacunar a partir del 10 de maig.

D’altra banda, pel que respecta a la situació dels hospitals catalans, ahir hi havia 1.590 pacients ingressats, que suposen 42 més que en el balanç anterior, i 479 persones a les unitats de cures intensives, set menys que dissabte, segons l’últim balanç de Salut.

A més, ahir també es va reduir el risc de rebrot, que era de 284, mentre que l’Rt va descendir a 1,03, una centèsima menys.

tracking