SEGRE

EDUCACIÓ CENTRES PÚBLICS

Les escoles bressol de Lleida oferiran 577 places per al curs vinent

La preinscripció començarà aquest dijous amb noves tarifes || Possibilitat d'elegir entre un horari intensiu i complet

Sandra Castro durant la visita ahir a la bressol de Balàfia.

Sandra Castro durant la visita ahir a la bressol de Balàfia.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les escoles bressol municipals i de la Generalitat oferiran 577 places per al curs vinent, del qual començarà el procés de preinscripció el dijous dia 6 i acabarà el dia 21. Una oferta de places que, segons la tinenta d’alcalde d’Educació, Sandra Castro, és “lleugerament inferior a l’any anterior”, però va recordar que l’oferta “va en funció de la demanda i la natalitat”.

Entre les principals novetats que oferiran les bressol el pròxim curs figuren que hi haurà dos modalitats d’horari (el complet i l’intensiu al matí), una taxa de menjador de mig mes, amb uns 10 dinars, i l’ampliació dels horaris d’acollida al matí (fins ara era a partir de les 8.00 i el curs que ve començarà a les 7.45) i a la tarda (de 16.30 a 17.00 i de 17 a 17.30), així com quatre aules més per a nadons, que sumaran un total de 24 places. Aquestes novetats s’han incorporat “a partir de les demandes de les famílies usuàries de les bressol”, va dir Castro, que va afegir que la preinscripció es podrà fer en línia o presencial a l’oficina municipal d’escolarització de 9.00 a 13.30 hores o a les mateixes bressol de 12.00 a 13.00. El 28 de maig es publicarà la relació de places.

D’altra banda, Castro va recordar que el curs vinent entrarà en vigor la nova tarifació de les bressol. Un nou model que va qualificar de “més just i progressiu basat en les rendes” i que permetrà que “més famílies puguin entrar en un centre públic”.

Amb aquest nou sistema, la quota mensual màxima passa de 90 euros a 200, però hi ha deu trams de bonificacions (susceptibles que hi hagi fins a 120 quotes diferents) que podran suposar que algunes famílies paguin 8 euros al mes. Sense tenir en compte les bonificacions, la tarifa més barata serà de 23 euros al mes en horari complet i 16,10 en intensiu, mentre que el cost més alt serà de 200 i 140 euros respectivament.

Respecte a quantes famílies pagaran més o menys amb aquesta tarifa respecte al model anterior, Castro va explicar que “segons les nostres estimacions, basades en les rendes de les famílies, el cost mitjà seria de 111 euros sense tenir en compte les bonificacions. Algunes d’aquestes podrien ser de fins al 50 per cent”, va recalcar.

tracking