SEGRE

Comencen els treballs per sanejar i assegurar la part de la muralla de la Seu Vella afectada per l'esllavissada

Els tècnics ja treballen en el projecte de restitució d'aquest tram

Pla general on es pot veure maquinària treballant en el sanejament de l'esllavissada a la muralla de la Seu Vella

Comencen els treballs per sanejar i assegurar la part de la muralla de la Seu Vella afectada per l'esllavissadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Lleida ja ha començat els treballs per sanejar i assegurar la part de la muralla de la Seu Vella afectada per l'esllavissada que va tenir lloc el passat 26 d'abril. A partir d'aquesta primera operació, els equips tècnics de la Paeria i de la Generalitat establiran el projecte de recuperació d'aquest punt, d'acord amb l'actuació conjunta de les dues institucions per resoldre els efectes de l'esllavissada.

En aquest sentit, el 14 de maig es reunirà el Consorci del Turó de la Seu Vella, que, entre altres qüestions, analitzarà els informes tècnics i quines són les obres necessàries. El punt afectat es troba entre el Baluard de la Reina i el Baluard de Louvigny, per sobre de la Ronda de la Seu Vella i el carrer la Parra. Abans d'aquest incident, ja s'estava treballant en un conveni de col·laboració per a la intervenció de les muralles que envolten la Seu Vella.

A més, el 2020 es van intervenir prop de 2 milions d'euros en la restauració de la Porta dels Apòstols, el campanar i les cobertes del claustre.Els treballs que aquest dimecres s'han iniciat es perllongaran durant uns dies, mentre es fa el sanejament de la zona afectada. A continuació, i un cop els tècnics hagin establert quin és el millor mètode per fer-ho, es procedirà a restituir el pany de muralla danyat.

tracking