SEGRE

Cribratges massius en tres zones de la ciutat de Lleida

Es duran a terme els dijous i els dissabtes del mes de maig amb PCR d'automostra

Dos veïns de la Mariola, en el cribratge amb proves PCR realitzat ahir.

Dos veïns de la Mariola, en el cribratge amb proves PCR realitzat ahir.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut durà a terme aquesta setmana diferents cribratges a Lleida ciutat per detectar casos asimptomàtics de covid-19. En concret, tindran lloc durant els dijous (comencen el dia 6) al mercat del Camp d’Esports de 09.30h a 14h, i al Centre Cívic l’Ereta a la tarda de 15.30h a 19.30h, i també els dissabtes al recinte del mercat de Barris Nord de 9.30h a 14h. L’actuació s’allargarà fins a finals de maig, moment en què es valorarà la seva continuïtat, segons ha anunciat Salut.

Els cribratges s’adrecen a persones d’entre 16 i 60 anys, asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 en els darrers 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació. En el cas de l’Ereta, les proves s’orienten més directament als veïns del Centre Històric, on en les últimes setmanes s’ha detectat un increment de població flotant.

Els participants hauran de recollir el kit d’autopresa de mostres en algun dels punts de cribratge, realitzar-se la prova in situ i retornar-la. Seguidament, rebran un segon kit automostra per retornar la prova feta en el mateix lloc als 15 dies. En el moment de la recollida de l’estoig, personal de Creu Roja registrarà les dades dels participants, que podran consultar el resultat a La Meva Salut entre 48 i 72 hores des de la seva presa. Si el resultat és positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i dictar l’aïllament pertinent.

tracking