SEGRE

ESNOTICIA

Aquestes són les mesures que aplicarà Catalunya després de l'estat d'alarma

Els comerços podran obrir una hora més, fins a les 22.00 || Des de diumenge, després d'acabar l'estat d'alarma i remet les mesures al TSJC perquè les avali

Imatge d’ahir de l’Eix Comercial de Lleida ple de compradors.

Imatge d’ahir de l’Eix Comercial de Lleida ple de compradors.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat vol seguir prohibint les trobades de més de sis persones a partir de diumenge, quan decaurà l’estat d’alarma. De la mateixa manera, també vol mantenir l’aforament al 50% als espais de culte. El Govern ja ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’aval per poder aplicar aquestes restriccions. Això es deu al fet que aquestes dos mesures afecten drets fonamentals i ja no estarà vigent l’estat d’alarma, que fins ara ha donat plena cobertura a totes les restriccions que s’han anat aprovant.

Així mateix, la Generalitat preveu allargar l’horari d’obertura dels comerços fins a les 22.00 hores, quan ara poden obrir fins a les 21.00 hores. També s’ampliarà l’horari dels sectors de la cultura i l’esport. Fonts del Govern van assenyalar que preveuen anunciar les noves mesures demà divendres.

Sense toc de queda ni confinament i els bars i restaurants podran recuperar els sopars

De la mateixa manera, a partir de diumenge els bars i restaurants podran tornar a servir sopars, una cosa que el sector reclamava des de feia mesos. Així doncs, l’hostaleria estarà oberta entre les 7.30 i les 23.00 hores de forma ininterrompuda. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, va explicar a RAC1 que cada establiment haurà de decidir a partir de quina hora es tanca la cuina, sempre que es compleixi amb l’hora de tancament.

La fi de l’estat d’alarma també comportarà que desapareguin tant el toc de queda nocturn, que actualment s’aplica de 22.00 a 6.00 hores, com el confinament perimetral de Catalunya. Això beneficiarà el sector turístic, que podrà tornar a rebre clients de la resta d’Espanya.

En aquest sentit, Vergés va fer una crida a la responsabilitat ciutadana i va demanar que “intentem no fer de cop tot el que tenim pendent” i va instar a “espaiar” les activitats. Vergés també va demanar al món local que estigui pendent davant de possibles trobades com botellons. Sobre la reobertura de les discoteques i els pubs, la consellera va apuntar que estan treballant en els plans sectorials per veure com pot fer-se, encara que va assenyalar que haurà de ser progressiu.

De moment, la Generalitat ja ha anunciat que seguiran tancats malgrat la relaxació de les restriccions aquest diumenge. No obstant, Vergés va anunciar que es portarà a terme una prova pilot a Sitges que haurà d’anar acompanyada de “cert aval científic” per veure amb quines mesures es pot reobrir el sector de l’oci nocturn.

Ampliació de l’horari per a la cultura i esport fins a les 23.00 La Generalitat va plantejar ahir que els sectors de la cultura i l’esport puguin estar oberts fins a les 23.00 hores a partir de diumenge. Aquesta és una de les mesures que seran vigents quan acabi l’estat d’alarma.

Així ho va assegurar ahir la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, que va explicar que espera que es puguin anar fent passes cap endavant i “mai retrocedir, per consolidar una situació que, acompanyada de la campanya de vacunació, ens atansi a una situació de certa normalitat”. Per la seua part, el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, va assegurar que “confiem en la responsabilitat de la ciutadania” per poder “afrontar amb certa tranquil·litat aquesta nova situació” quan ja no estigui vigent l’actual estat d’alarma.

tracking