SEGRE

INSTITUCIONS POLÈMICA

El jutge ordena que l'Exèrcit sigui a la fira d'ocupació de Lleida

Després que Defensa denunciés la Fira per impedir la seua presència al certamen || Diu que el veto no està justificat

Protesta per la presència de l’Exèrcit al saló del 2019.

Protesta per la presència de l’Exèrcit al saló del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de primera instància número 5 de Lleida ha derogat el veto de Fira de Lleida a la participació de l’Exèrcit en el saló d’ocupació i formació, denominat FormaOcupa, que se celebra de forma digital entre ahir i avui.

El magistrat va dictar la interlocutòria a última hora d’ahir, hores després que el ministeri de Defensa presentés un escrit demanant l’adopció de mesures cautelars contra aquest veto prèvies a la formulació d’una demanda.

La interlocutòria diu que destacar només el seu caràcter militar suposa “desconèixer” la tasca real

El consell general de Fira de Lleida va aprovar divendres passat per unanimitat vetar la participació de les Forces Armades en el certamen al considerar que la seua presència “no s’ajusta a les normes generals de participació del certamen ni al codi ètic de la Fundació, basat en valors i principis de cultura de la pau i els drets humans”.

No obstant, el jutge detalla a la sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari, que aquest veto “obeeix al caràcter militar del ministeri de Defensa”, que per al magistrat “suposa desconèixer la naturalesa i actuació del ministeri de Defensa i el contingut de l’estand per al qual va sol·licitar l’autorització i que es dirigia a explicar el paper de l’Exèrcit i les Forces Armades, la qual cosa comprèn necessàriament operacions de manteniment de la pau, d’assegurament i protecció de poblacions en guerra o d’assistència a la població en cas de catàstrofes naturals”.

Al seu torn, recorda que un jutjat de Girona es va pronunciar també en aquest sentit contra el veto a les Forces Armades a la fira d’ocupació de la Fira de Girona (Expojove), i va concloure que “la divulgació de l’activitat formativa de les forces armades a l’Expojove no suposa un atemptat contra la pau i els drets humans o que fomenti la violència”.

La interlocutòria conclou que, “al no justificar de forma detallada Fira de Lleida les raons de la denegació de la invitació”, s’ha de “suspendre l’exclusió del ministeri de Defensa al Saló de la Formació i Ocupació de Lleida”. D’aquesta manera, podrà participar avui en FormaOcupa.

tracking