SEGRE

SUCCESSOS DENÚNCIES

Estafa 118.000 € a una lleidatana simulant ser un militar enamorat

La va contactar per Facebook i van iniciar una relació virtual || Li va dir que era general dels EUA i que necessitava diners per deixar l'Exèrcit i anar-se'n amb ella

Estafa 118.000 € a una lleidatana simulant ser un militar enamorat

Estafa 118.000 € a una lleidatana simulant ser un militar enamoratPXHERE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han rebut una nova denúncia a Ponent, registrada el cap de setmana passat, del frau conegut com a fals militar, amb què han estafat una lleidatana un total de 118.000 euros. Segons va informar ahir la policia catalana, la víctima va rebre fa uns mesos una sol·licitud d’amistat a través de Facebook d’un suposat general dels EUA, amb nacionalitat espanyola, que es trobava en missió humanitària a l’Afganistan.

Després d’uns primers contactes per la xarxa social, van continuar parlant per altres aplicacions de missatgeria instantània. Malgrat que mai van arribar a parlar per telèfon, el vincle va anar a més i l’home li va plantejar la voluntat de deixar-ho tot per iniciar una relació.

L’estafador va explicar a la víctima que no es podia donar de baixa de l’Exèrcit de forma anticipada i que, per poder fer-ho, havia de pagar una indemnització. Segons li va dir, tenia molts diners en una caixa de seguretat d’un aeroport d’Alemanya, però només podia disposar d’aquesta quantitat si la recollia presencialment.

Amb aquesta argúcia li va demanar que pagués ella la indemnització per poder veure’s. Per fer-ho, li va explicar que havia de realitzar una transferència a un suposat compte bancari de l’ONU i que, a l’arribar, ja podria retirar els diners i compensar-la.

A començaments de març, la víctima va fer un primer pagament de 1.500 euros per uns suposats tràmits i després va fer altres de diverses quantitats, la major part de 15.000 euros i un altre de 50.000, fins a pagar un total de 118.000 euros. A finals d’abril, davant de la sospita, va fer gestions per comprovar si era víctima d’un engany, es va descarregar la foto del suposat militar i va comprovar que s’utilitzava en altres perfils.

Els Mossos d’Esquadra recomanen que, davant la mínima sospita, es recopili la màxima informació del perfil d’usuari i es denunciï, a més de no fer cap pagament ni transferència a desconeguts..

Els estafadors investiguen les xarxes socials per captar les seues víctimes En aquest tipus d’estafes, els autors es presenten com un soldat en missió humanitària, treballador d’una ONG o un tècnic especialitzat en una destinació de llarga durada. Utilitzant l’enginyeria social, detecten per les xarxes socials les possibles víctimes i, abans d’un primer contacte, aconsegueixen que els acceptin alguna amistat en comú per fer confiança. Després demanen diners, amb excuses com pagar un bitllet d’avió o despeses mèdiques.

Aquest tipus de delicte ha crescut un 27% en tres mesos a Lleida En el primer trimestre del 2021, els Mossos d’Esquadra han registrat un total de 1.007 denúncies per estafes en la província de Lleida, un 27,6 per cent més que en el mateix període de l’any passat. En tot el 2020, les denúncies van superar les 3.600, un 12,5 per cent més que un any abans.

Amb la pandèmia, és l’únic delicte que ha augmentat i el 70 per cent dels fraus denunciats es cometen a través d’internet, per l’efecte de les restriccions aplicades i el canvi d’estil de vida. Les estafes de caràcter personal, com la del fals soldat o la sextorsió, són més difícils de denunciar per part de les víctimes per la vergonya, però s’ha detectat un increment de casos.

Estafa 118.000 € a una lleidatana simulant ser un militar enamorat

Estafa 118.000 € a una lleidatana simulant ser un militar enamoratPXHERE

tracking