SEGRE

Els majors de 54 anys poden demanar cita per vacunar-se

Salut obrirà més tard la convocatòria per als d’edats inferiors

El pavelló Onze de Setembre ja acull els caps de setmana la vacunació a la població.

El pavelló Onze de Setembre ja acull els caps de setmana la vacunació a la població.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones majors de 54 anys ja poden demanar cita per vacunar-se contra la Covid al web vacunacovidsalut.cat. Paral·lelament, els Centres d’Atenció Primària (CAP) estan citant els usuaris de 59, 58 i 57 anys, com és el cas del de les Borges, per avançar en la vacunació. Segons va informar el departament de Salut, la convocatòria per a les persones de 50 a 59 anys es desenvoluparà de manera esglaonada i es començarà per la gent de més edat, les persones nascudes el 1962 i que, per tant, ara tenen 58 o 59 anys.

En les pròximes setmanes, s’enviaran progressivament SMS de convocatòria per vacunar les persones d’aquesta franja d’edat, nascudes entre el 1962 i 1971. Si les persones que ja poden demanar cita veuen que els horaris o els punts de vacunació ja estan complets, es recomana tornar a provar els dies següents per comprovar noves disponibilitats, va indicar Salut. Les cites van obrint-se en funció de les vacunes disponibles. De moment, a aquesta franja d’edat se’ls administra Pfizer/ BioNTech, encara que també poden rebre la vacuna de Janssen, una vegada que estiguin vacunats els de 70 a 79 anys, i la de Moderna, encara que a Lleida només s’inocula al pavelló Onze de Setembre per la seua complicada logística.

Un terç dels lleidatans

Respecte al ritme de la campanya de vacunació, la delegada de Salut, Divina Farreny, va destacar que “un terç dels lleidatans ja té almenys una dosi de la vacuna” i que “a Catalunya ja són dos milions de persones”. Entre les regions sanitàries de Lleida i el Pirineu, un total de 127.164 persones tenen una dosi, el 28,9 per cent de la població, i 58.745 estan immunitzades, el 13,4%. A més, el 87 per cent dels de 70 a 79 anys i el 65 per cent dels de 60 a 69 tenen una dosi.

tracking