SEGRE

INSTITUCIONS POLÈMICA

FormaOcupa obeeix el jutge i inclou l'Exèrcit

Va participar en el segon i últim dia del certamen || La Fira i la Paeria destaquen que el magistrat no va donar dret a rèplica

Les Forces Armades, ahir al web de la fira.

Les Forces Armades, ahir al web de la fira.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Exèrcit va participar ahir “amb total normalitat” –segons el mateix ministeri de Defensa– en la fira de formació i ocupació FormaOcupa, després que dimecres a la tarda un jutge suspengués el veto de Fira de Lleida. Aquest certamen es va celebrar dimecres i ahir per via digital, i des de primera hora del matí les Forces Armades figuraven al catàleg d’expositors.

Tal com va avançar SEGRE, el titular del jutjat de primera instància número 5 va dictar un acte en què suspenia la seua exclusió, aplicant les mesures cautelars que el ministeri de Defensa havia sol·licitat en una demanda contra Fira de Lleida, a la qual no va donar audiència prèvia. Precisament, aquest punt va ser un dels que van destacar aquesta institució en la seua valoració de la interlocutòria judicial.

A més, va dir que el 8 d’abril van enviar totes les entitats que havien participat en anteriors edicions, inclosa Defensa, el correu electrònic de sol·licitud, i que el ministeri no la va presentar. Va afegir que fins al dia 27 Defensa no va demanar l’imprès i que, després de presentar-lo, la Fira va aprovar per unanimitat no permetre la seua presència al certamen al “no ajustar-se ni a les normes generals de participació ni al codi ètic de la fundació de la Fira de Lleida, basat en els principis de la cultura de la pau i els drets humans”.

La Paeria, a través de la portaveu del govern, Jordina Freixanet, va afirmar que “no compartim la interlocutòria, que imposa una mesura que ja resol sobre el fons i no ha donat dret a rèplica”, i va dir que en els pròxims dies es presentarà contestació a la demanda. Paral·lelament, la fira va tancar aquesta edició digital amb 4.000 visites, entre persones que van consultar els continguts dels 76 expositors, les que van participar en tallers i les que van demanar cita per a una orientació de formació.

Les Forces Armades, ahir al web de la fira.

Les Forces Armades, ahir al web de la fira.SEGRE

Les Forces Armades, ahir al web de la fira.

Les Forces Armades, ahir al web de la fira.SEGRE

tracking