SEGRE

INSTITUCIONS PERSONAL

La UdL expedienta i aparta un professor per suposats comentaris masclistes

Hauria estat denunciat per suposats comentaris masclistes || En dos anys hi ha hagut sis denúncies o queixes per aquesta raó

Aquesta setmana hi havia obres en un edifici de Veterinària.

Aquesta setmana hi havia obres en un edifici de Veterinària.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) ha obert un expedient i ha apartat de la docència de forma cautelar un professor a l’espera que hi hagi una resolució, segons va confirmar la mateixa universitat a aquest diari. La UdL va eludir facilitar qualsevol dada sobre aquest docent i els motius d’aquesta mesura cautelar, al·legant que la normativa ho impedeix.

Això no obstant, diverses fonts van explicar que es tracta d’un professor que imparteix classes a primer de Veterinària i que hauria estat expedientat per suposats comentaris masclistes i pujats de to durant les classes. Així mateix, van indicar que està apartat des de fa al voltant de dues setmanes.

Se l’ha apartat de les classes mentre s’instrueix l’expedient, a l’espera d’una resolució

Aquest no és el primer cas en el qual la universitat obre expedient a un professor denunciant comentaris impropis. Així, el 2019 va fer el mateix amb un professor d’Història de l’Art els alumnes del qual asseguraven que, entre altres expressions, a classe havia manifestat que “les violacions s’haurien de consultar”, “manifestar-se contra la violència de gènere no serveix de res” o “els discapacitats no mereixen viure”.

Això no obstant, al final, la UdL va acabar arxivant aquest cas al cap d’uns mesos. Gairebé alhora, també va tramitar un expedient a un professor de Fisioteràpia i Nutrició Humana després que alumnes del campus d’Igualada l’haguessin denunciat per comentaris sexistes.

A diferència de l’anterior, sí que va acabar sent sancionat, però no per les acusacions de sexisme, de les quals va sortir indemne, sinó per vulnerar la normativa d’incompatibilitats laborals, i va ser suspès de sou i feina temporalment.

En dos anys, el centre Dolors Piera d’igualtat d’oportunitats i promoció de les dones a la UdL ha rebut sis denúncies i queixes en matèria d’assetjament sexual. El 2019 hi va haver una denúncia d’un alumne, una altra d’un grup d’estudiants i una queixa d’un altre grup; el 2020 hi va haver una denúncia d’un treballador del PAS i una queixa d’un grup d’alumnes; i aquest any, una denúncia d’un professor arran de queixes d’alumnes contra un docent.

tracking