SEGRE

ESNOTICIA

Els contagis baixen un 50% a Lleida en dos setmanes

El 80% dels de més de 60 anys ja té una dosi || La UE no renova amb AstraZeneca

Obre en una primera etapa per fer PCR i vacunació.

Interior del nou edifici de l'hospital Arnau de Vilanova de LleiaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els contagis de la Covid a les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu han caigut a més de la meitat en només dos setmanes, al passar dels 1.198 casos entre el 15 i el 21 d’abril als 564 entre el 29 d’abril i el 5 de maig, últim dia del qual el departament de Salut té les dades definitives. Fa dies que Salut insisteix que la pandèmia va a la baixa, en part gràcies a la vacunació.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va explicar al canal 3/24 que el 80% de la població catalana de més de 60 anys ja té la primera dosi de la vacuna. “Hem aconseguit un primer gran objectiu de la campanya”, es va congratular, i va anunciar que s’han administrat un rècord de 400.000 dosis aquesta setmana, 22.900 a Lleida. “Esperem acabar el maig havent vacunat les persones de més de 50 anys”, va pronosticar. En termes generals, el 27,4% de la població catalana ja ha rebut una dosi, el 30,4% de Lleida, i el 13,4% està immunitzat, el 14,7% a la província.

D’altra banda, la Unió Europea va anunciar ahir que no renovarà el contracte amb la farmacèutica AstraZeneca més enllà del mes de juny per haver incomplert el compromís d’entregar les dosis de la vacuna. “No renovarem les comandes després del juny. Veurem què passa”, va dir el comissari europeu Thierry Breton. Estava previst que el primer trimestre entregués 120 milions de dosis als estats membres i només en va repartir trenta milions.

tracking