SEGRE

ESNOTICIA

La canalització del riu a Lleida, escenari d'un botelló a l'acabar el toc de queda

Desenes de joves es van reunir en plena festa major i la policia va optar per no actuar per no dispersar-los || Van celebrar la fi de l'estat d'alarma després de sis mesos

Imatge d’ahir a la matinada, on centenars de joves es van concentrar al riu a Lleida.

Imatge d’ahir a la matinada, on centenars de joves es van concentrar al riu a Lleida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El final del toc de queda va fer que molts lleidatans sortissin a les dotze en punt amb crits d’alegria i de botzines de vehicles. Tanmateix, desenes de joves, alguns sense mascareta, es van reunir al marge esquerre del riu Segre per fer botelló i posar música, coincidint hores abans amb l’acabament dels concerts als Camps Elisis per la festa major. De fet, la policia local va rebre set trucades per soroll arran dels concerts i disset per molèsties al veïnat a causa de la concentració al riu.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van controlar la situació a la canalització a partir de les 00.30 hores, però, segons fonts policials, es va decidir no dissoldre els presents per evitar que es desplacessin a un altre lloc de la ciutat. Hi va haver una presència policial dissuasiva sense arribar a dissoldre els grups, la majoria dels quals respectaven distàncies i portaven mascareta. Des de la Federació de Veïns també van explicar que hi va haver queixes per música i petards al Camí de la Mariola, Escorxador i la Mariola.

Per la seua banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va dir que “Urbana i Mossos van fer una intervenció assenyada al riu, ja que dispersar un gran volum de persones no té gaire sentit”. Tot i així, va afegir que “hem de garantir que les següents nits es respectin els horaris amb rigor” i “hem de tenir paciència i mantenir les limitacions”.

No només Lleida va ser escenari d’aglomeracions pel toc de queda, ja que també hi va haver concentracions a Barcelona, Girona i Cambrils. En aquest sentit, el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, va assenyalar que confia que “no es tornin a repetir” i que l’objectiu dels controls no era sancionar, sinó fer un dispositiu preventiu per garantir la seguretat sanitària.

Per evitar que situacions com aquesta es tornin a repetir, la patronal de l’oci nocturn Fecasarm va reclamar a la Generalitat que permeti l’obertura de l’oci nocturn per evitar que “el descontrol es repeteixi”. Va afirmar que les aglomeracions es van produir per la “inexistència d’oferta legal”.

En aquest sentit també va parlar Pueyo i va considerar que cal esperar entre una i dos setmanes “per veure les expectatives de futur”. “Jo apostaria dins dels marges fixats per demostrar que l’hostaleria fa les coses bé i és segura.”

tracking