SEGRE

Catalunya entra en fase de control del virus

Els indicadors baixen al pla de Lleida però pugen al Pirineu

Durant la Setmana Santa, Salut va fer un cribratge a la ciutat de Lleida davant l’augment de casos.

Durant la Setmana Santa, Salut va fer un cribratge a la ciutat de Lleida davant l’augment de casos.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya ha entrat en fase de control de la quarta onada del coronavirus, amb un risc de rebrot que ha baixat dels 200 punts, una positivitat inferior al 5 % i uns 1.000 nous contagis diaris, la qual cosa està afavorint que els hospitals comencin a notar un alleujament d’ingressos.

Segons les dades actualitzades aquest dimecres pel departament de Salut, el nombre de malalts de coronavirus hospitalitzats és de 1.281, un total de 116 menys que ahir, dels que 423 estan greus en les UCI, 19 menys que la vigília.

La velocitat de propagació del virus (Rt) es manté en 0,85, igual que ahir, el que suposa que cada 100 infectats contagien a una mitjana de 85 persones, mentre que la positivitat, és a dir, el percentatge de PCR i test d’antígens que donen positiu, és del 4,91 %, sis centèsimes menys que ahir, per sota del 5 %, percentatge que l’OMS considera el llindar per poder controlar l’epidèmia.

A la província de Lleida, Salut ha comunicat aquest dimecres 55 nous contagis diagnosticats (43 al pla i 13 al Pirineu), fins a un total de 44.579 casos des de l'inici de la pandèmia. La xifra de defuncions notificada es manté en 795.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, velocitat de contagi i risc de rebrot baixen al pla de Lleida quatre centèsimes i 20 punts, respectivament, fins a 0,69 i 202; mentre que al Pirineu la velocitat de transmissió creix 13 centèsimes, fins el 0,87, i el risc de rebrot és de 248 punts, 32 més que ahir.

tracking