SEGRE

UNIVERSITAT FORMACIÓ

La UdL rep 3 milions per formar i captar joves investigadors

Subvenció del ministeri d'Universitats repartida en tres anys || Vint-i-un ajuts destinats a potenciar joves doctors i fitxar-ne de l'estranger

Un investigador a un laboratori de la UdL.

Un investigador a un laboratori de la UdL.IVÁN HIDALGO SCT-CC UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri d’Universitats ha concedit a la Universitat de Lleida (UdL) una subvenció de 3.074.586 milions d’euros distribuïda en tres anys per atorgar 21 ajuts per a la formació de joves doctors, per millorar la qualificació del personal docent i investigador funcionari o contractat a través de la mobilitat i per a l’atracció de talent internacional, segons indica en la seua resolució. La subvenció per a aquest any és d’1.024.862 euros, el mateix import que rebrà també el 2022 i el 2023. Els ajuts per a joves doctors es denominen Margarita Salas i els que estan destinats a captar talent internacional, Maria Zambrano.

Així doncs, aquest programa de subvencions té com a objectiu “el foment de la requalificació i la mobilitat nacional i internacional del personal de les universitats públiques amb la finalitat d’augmentar la qualitat del servei públic que presten i garantir el dret a l’educació”. La inversió prevista per al conjunt d’universitats públiques és de 361,56 milions per al període 2021-2023 i l’objectiu és la concessió d’un total de 2.521 ajuts de formació.

En aquest sentit, la distribució i assignació de l’import a cada centre s’efectua per mitjà de criteris objectius que es concreten en el nombre de persones que han obtingut el títol de doctor al llarg dels anys 2017, 2018 i 2019, així com en el número de personal docent i investigador equivalent a temps complet que exercia les seues funcions durant el curs 2019-2020. A tall d’exemple, a la Universitat de Girona li corresponen 3,7 milions i a la Rovira i Virgili de Tarragona, 5.

El Tribunal de Contractes obliga a retocar el concurs de vigilància

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha estimat un recurs presentat per Securitas Seguridad España i Serveis Seguritas contra la seua exclusió en la licitació del servei de vigilància i seguretat de la UdL. El concurs data de juny del 2020 i el valor estimat del contracte és de 2,8 milions.

Es van presentar tres ofertes i després de l’obertura del sobre B corresponent a les proposicions tècniques, un informe va concloure que l’UTE Securitas quedés exclosa perquè al sobre B va incloure informació relativa a les millores que són avaluables de manera objectiva i que haurien de ser al sobre C. La firma afectada va presentar un recurs el novembre del 2020 i la resolució del tribunal indica que aprecia una “redacció confusa” en la licitació que ha motivat l’error de l’UTE Securitas.

A més, apunta que hi ha normatives que no veuen automàtica l’exclusió per aquesta raó.

tracking