SEGRE

MOBILITAT TRÀNSIT

Vint multes al dia per excés de velocitat, la meitat als carrers limitats a 30 km/hora

Des de començament d'any la Guàrdia Urbana ha sancionat un total de 2.645 vehicles per aquesta raó

Imatge d’arxiu d’un cotxe radar de la Guàrdia Urbana.

Imatge d’arxiu d’un cotxe radar de la Guàrdia Urbana.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana ha imposat des de començament d’any una mitjana de 20 multes al dia a conductors per excés de velocitat als carrers de la ciutat. La gran majoria (1.105 d’un total de 1.130) tenen el límit fixat en 30 quilòmetres per hora des de principis de novembre, encara que la Policia Local no va començar a posar multes per aquesta raó fins a un mes després, el dos de desembre.

Segons la informació facilitada per l’ajuntament, des de l’1 de gener i fins a la setmana passada han estat sancionats un total de 2.645 vehicles per sobrepassar la velocitat màxima permesa. De tots aquests, una mica més de la meitat (1.357) van ser multats per aquesta raó als carrers limitats a 30 per hora, mentre que els 1.288 restants van cometre la infracció en un dels 25 carrers amb almenys dos carrils per sentit que continuen sent zona 50.

No obstant, el nombre de vehicles sancionats és petit si es compara amb el total dels que han estat controlats. I és que segons destaca l’ajuntament, només el 7,2% dels 36.719 cotxes, motos i furgonetes captats pel radar superaven el límit legal de velocitat. Un dels aspectes en els quals més s’ha notat la implantació generalitzada de la zona 30 és en la velocitat dels vehicles. Així, en aquestes vies, la velocitat mitjana dels automòbils és de 36,6 quilòmetres per hora, mentre que als carrers 50 augmenta fins als 48,71 quilòmetres per hora.

En aquest sentit, quan va començar a sancionar el desembre passat als carrers limitats a 30 per hora, la Guàrdia Urbana va informar que només aplicaria aquesta mesura punitiva als que anessin a més de 50 per hora, mentre que pararia i informaria els que van entre 31 i 50 per hora.

Finalment, val a dir que la multa per anar entre 51 i 60 km/hora és de 100 euros i dos punts de carnet. A més, per cada 10 quilòmetres més, el càstig augmenta en 100 euros i un punt.

En vigor la reducció del límit en les vies urbanes de tot l’Estat

La reducció del límit de velocitat a 30 quilòmetres per hora a les vies urbanes d’un sol carril per sentit, que ja aplicaven Lleida, Cervera i Tàrrega, va entrar ahir en vigor a tot l’Estat. Aquesta normativa adoptada per la Direcció General de Trànsit (DGT) afecta el 70% de tots les vies urbanes, i també estableix que als carrers de plataforma única de calçada i vorera la màxima velocitat permesa serà de 20 quilòmetres per hora. En canvi, en els carrers amb dos o més carrils per sentit es mantenen els 50 quilòmetres per hora. La DGT destaca que aquesta mesura reduirà la sinistralitat.

tracking