SEGRE

HOSPITALS SERVEIS

Col·lapse a urgències de salut mental de l'hospital Santa Maria de Lleida

L'hospital diu que hi ha més pressió i manca d'espai || Sindicats denuncien que pacients estan 3 dies en llits al passadís

Imatge de l’edifici de la unitat de trastorns cognitius.

Imatge de l’edifici de la unitat de trastorns cognitius.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa més d’una setmana que el servei d’Urgències de Salut Mental de l’hospital Santa Maria està col·lapsat amb pacients ocupant llits ubicats provisionalment al passadís. Segons van explicar fonts sindicals de CCOO i Satse, la unitat compta amb quatre boxs “que estan doblats i, com que encara falta espai, hi ha llits en un passadís separats per mampares”.

Des de l’hospital, la direcció va afirmar que “és cert que portem uns quants dies amb més pressió a urgències, amb una mitjana de 12 al dia” i que “les aglomeracions s’atenen malgrat la falta d’infraestructures, que fa que s’hagin d’habilitar espais no ideals”. Això sí, va afirmar que “sempre hi ha la dotació de professionals necessària”.

Tanmateix, representants de CCOO van considerar que fa falta més personal, “ja que només hi ha una infermera durant el dia i puntualment una auxiliar i, a la nit, només una infermera amb un guàrdia de seguretat”.

L’hospital té un projecte per fer un edifici amb més llits, però encara no té data

A més, van afegir que “els empleats tenen por, ja que al tractar pacients psiquiàtrics, aquests poden fer-los mal”, i van afirmar que “l’hospital sempre diu que és puntual, però hi ha inseguretat entre els empleats”.

Per la seua part, fonts de Satse van explicar que el passadís on hi ha els malalts és un lloc de passada, tant de sanitaris com de pacients. “Alguns fa tres dies que hi són i s’acumulen perquè els 36 llits d’ingrés estan plens. Ens han dit que ho vigilaran i han augmentat personal”, van afegir.

Davant d’aquesta situació, des de la direcció del Santa Maria van recordar que “hi ha un projecte per fer un nou edifici d’hospitalització, amb més boxes, una àrea infantil i una unitat de curta estada”, però que encara no té data.

Tot i així van explicar que “l’índex d’ingressos està en línia del del 2019, i que és per aquesta raó que la gravetat no ha augmentat”. Així mateix, van assenyalar que “s’està treballant per millorar el servei i evitar situacions de descompensació i per millorar la coordinació entre els dispositius i cercar una millor agilitat en les altes i que es disposin de llits”.

tracking