SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Cinc anys de presó per una onada de robatoris en empreses del pla de Lleida

Tots són membres d'una mateixa família que van ser arrestats el febrer passat || Carregaven el botí en furgonetes i fugien

Vista de la seu judicial al Canyeret, on es va celebrar el judici.

Vista de la seu judicial al Canyeret, on es va celebrar el judici.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat Penal 2 de Lleida va condemnar ahir cinc acusats a cinc anys i un mes de presó per una onada de robatoris en empreses de Cervera i Bellpuig. Les parts van arribar a un acord i la Fiscalia va rebaixar la petició inicial mentre que el jutge va suspendre l’execució de la pena a l’aplicar l’atenuant molt qualificat de reparació del dany, per la qual cosa tots cinc van sortir de presó, on es trobaven de manera preventiva.

Segons fonts judicials, la suspensió es decreta perquè cada un dels delictes pels quals han estat condemnats no superen els dos anys i, també, per ser la seua primera condemna. La suspensió es mantindrà sempre que els condemnats no tornin a delinquir en un termini de tres anys.

Abans de la celebració del judici per conformitat, els cinc ja havien abonat als perjudicats 9.000 euros en concepte de responsabilitat civil. En total se’ls va imposar dos anys de presó per un delicte de robatori amb força en les coses; dos anys més per robatori amb violència i intimidació; nou mesos per pertinença a grup criminal i uns altres quatre mesos per un delicte de furt.

Arribaven a l’empresa amb furgonetes i carregaven el que trobaven, com palets, coure o pneumàtics

Els cinc processats, d’entre 18 i 63 anys, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra el mes de febrer passat per una onada de robatoris a empreses de Cervera i Bellpuig. Segons la policia catalana, la investigació es va iniciar l’octubre de l’any passat després de tenir coneixement de diversos robatoris en empreses de l’Urgell. En tots els casos la manera d’actuar era la mateixa. Un grup de persones arribava en una o diverses furgonetes i després d’accedir a l’interior, carregaven ràpidament el material que trobaven i fugien del lloc.

Els dos primers robatoris van ser a l’octubre en una empresa de Bellpuig. Van forçar el pany i van sostreure més de 500 palets, valorats en uns 4.100 euros. El tercer robatori va ocórrer el novembre a Bellpuig, on van robar més de 800 quilos de coure, valorats en més de 5.000 euros. Van ser sorpresos per treballadors de l’empresa. Finalment, en una empresa de Tàrrega van robar una vintena de pneumàtics.

tracking