SEGRE

La restauració podrà obrir des de les 6 a partir del 24 de maig

S'ampliaran aforaments a comerç, universitat i cultura

Diversos clients a la terrassa d’un bar de la plaça Sant Joan de Lleida cap a les 12.00 hores.

Diversos clients a la terrassa d’un bar de la plaça Sant Joan de Lleida cap a les 12.00 hores.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La restauració podrà obrir des de les 6 hores a partir del 24 de maig, segons ha avançat aquest divendres la consellera de Salut, Alba Vergés. Bars i restaurants poden obrir en aquest moment des de les 7.30 hores. Vergés també ha anunciat que s'ampliaran els aforaments en el món del comerç i la universitat (del 30 al 50%) i en el sector de la cultura (del 50 al 70%). Pel que fa al nombre màxim de persones, en actes culturals el topall passa de 500 a 1.000 en interiors i de 1.000 a 3.000 en exteriors o en recintes amb ventilació forçada. Passa el mateix en actes religiosos i en el sector de l'esport, que tot i que mantindran el 50% de l'aforament, incrementaran el límit màxim de persones en la mateixa línia que la cultura.

A més, es reprendran els congressos i convencions sense necessitat d'una autorització expressa un a un per part del Procicat. També s'ampliaran de 6 a 10 els assistents a activitats d'educació no reglada.

Vergés ha afirmat que la situació actual es deu especialment a la immunització per la vacunació. En aquest sentit, un 62% de la població major de 50 anys ja té, almenys, una dosi, mentre que un 83% de persones majors de 60 anys també en té una. De fet, això s’explica gràcies a elevat ritme de vacunació: ahir es van posar unes 77.000 vacunes i durant aquesta setmana ja s’han administrat més de 260.000.

No obstant això, i malgrat “anem pel bon camí”, la consellera ha reiterat que l’epidèmia no s’ha acabat: a les UCI encara hi ha 399 pacients i un total de 1.139 ingressats. “El Govern continuarà obrint sectors, perquè és el que toca, però no hem d’abaixar la guàrdia”, ha recomanat. “Cal seguir ampliant la immunització i seguim demanant la comprensió de la ciutadania, conscients que tothom té ganes de guanyar més espais de llibertat”, ha afegit el secretari general de Salut, Marc Ramentol, per qui el control actual de l’epidèmia i la conseqüent obertura de mesures respon a un "canvi de paradigma resultat de la combinació de tres actius: la vacunació, el sistema de rastreig i la coresponsabilitat ciutadana.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha destacat que “les notícies no poden ser més bones, l'índex de vacunació és molt bo i anem en el camí de tenir el més aviat possible la immunitat de grup però és importantíssim que no oblidem que per doblegar la pandèmia no n’hi ha prou amb la vacuna sinó que la coresponsabilitat és molt important” i ha fet una crida a seguir les mesures preventives contra la COVID-19.

tracking