SEGRE

SUCCESSOS BALANÇ

Més de 250 denúncies per violència masclista entre el gener i el març a Lleida

Augmenten un 5% respecte a l'any passat

Manifestació contra la violència masclista el 25-N a Lleida.

Manifestació contra la violència masclista el 25-N a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han registrat un total de 251 denúncies per violència masclista a les comarques lleidatanes en el primer trimestre de l’any. Això suposa un augment del 5% respecte al mateix període de l’any passat i trenca la tendència dels últims mesos, que havien caigut els casos denunciats a causa de la pandèmia i les restriccions de mobilitat.

Segons l’últim balanç de la policia catalana, s’han atès en els tres primers mesos de l’any un total de 262 lleidatanes víctimes de violència masclista, una dotzena més que en el primer trimestre del 2020. Concretament, els Mossos van registrar 209 denúncies per casos de violència masclista en l’àmbit de la parella, tant a les regions policials de Ponent com al Pirineu.

Per aquests fets, es va detenir 78 presumptes agressors i en 21 d’aquests casos es va haver d’actuar per un trencament de condemna, per la qual cosa l’agressor era reincident..

Quant al maltractament en l’àmbit familiar, amb 51 víctimes ateses a les comarques lleidatanes, es van presentar 40 denúncies i es va arrestar 13 presumptes agressors, un d’ells menor d’edat. En aquests casos, es va actuar en quatre situacions en les quals hi va haver un trencament de condemna, per tant, ja hi havia hagut una condemna prèvia.

A tot Catalunya ha rebut més de 1.700 missatges i s’han detectat nou casos d’alt risc

Per la seua banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va assenyalar ahir durant la sessió de control al Parlament que el canal de WhatsApp habilitat pels Mossos d’Esquadra contra violència masclista (601 001 122) ha rebut 1.735 missatges entre l’1 d’abril i el 10 de maig. També va detallar que en 9 casos s’ha detectat una situació d’“autèntic risc” i s’ha passat informació a la sala de comandament per activar “tots els recursos necessaris”.

tracking