SEGRE

FINS AL DIA 23 DE MAIGA PARTIR DEL 24 DE MAIG

Bars oberts a les 6.00 i botigues amb un aforament del 50% a partir del dia 24

La cultura podrà augmentar el seu al 70% i els congressos no necessitaran permís

Un restaurant de Lleida diumenge passat, el primer dia en què van poder tornar a servir sopars.

Un restaurant de Lleida diumenge passat, el primer dia en què van poder tornar a servir sopars.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'hostaleria podrà ampliar l'horari a partir del dia 24 i podrà obrir a les 6.00 hores del matí en lloc de les 7.30. Així mateix, l'aforament als comerços i les universitats passarà a ser del 50 per cent, i en la cultura augmentarà fins al 70%. No obstant, la setmana que ve es mantindran les mateixes restriccions que fins ara.

Els bars i restaurants podran obrir una hora i mitja abans al matí a partir del pròxim dia 24. Així, l’hostaleria, un dels sectors més afectats per les restriccions imposades per la Covid, ampliarà de nou l’horari i podrà treballar de forma ininterrompuda des de les 6.00 fins a les 23.00 hores. No obstant, la setmana que ve es mantindran les mateixes restriccions que estan actualment en vigor.

Per la seua part, els comerços també augmentaran l’aforament del 30% al 50% des del dia 24, una mesura que el sector va rebre amb satisfacció (vegeu el desglossament). A les universitats, l’aforament passarà també al 50% per a tots els cursos, i al sector de la cultura passarà del 50% al 70%. Així mateix, els congressos i convencions podran celebrar-se sense necessitat de disposar d’una autorització expressa per part del Procicat. D’altra banda, també s’ampliaran de sis a deu els assistents a activitats de formació no reglada.

La Generalitat manté per a la setmana que ve les mateixes restriccions que estan en vigor ara

Quant al nombre màxim de persones que poden acollir els diferents sectors, en els actes culturals passarà de 500 a 1.000 a l’interior i de 1.000 a 3.000 en exteriors o recintes amb ventilació reforçats. El mateix succeirà amb les cerimònies religioses i l’esport, que encara que mantindran l’aforament al 50%, incrementaran el límit d’assistents de la mateixa manera que la cultura.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar que “l’epidèmia va a la baixa des de fa dies, pels efectes de la vacunació i per les mesures que hem hagut d’anar implantant”. En aquest sentit, va destacar que “amb el suport i la solidaritat de tota la societat hem pogut mantenir l’epidèmia sota control”.

“Per això, a poc a poc, relaxem les mesures, però hem de continuar en alerta”, va assenyalar Vergés. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va destacar que “les notícies no poden ser més bones, l’índex de vacunació és molt bo”, i “anem pel camí de tenir al més aviat possible aquesta immunitat de grup”, encara que va assegurar que és “importantíssim que no oblidem que apaivagar la pandèmia no serà només amb la vacuna, la corresponsabilitat és molt important”.

Sàmper va fer una crida a continuar respectant les mesures que “ens afecten tant al matí com a la nit”, en relació amb el final del toc de queda.

Les discoteques i pubs seguiran tancats i sense data d’obertura

Les discoteques i els pubs seguiran tancats i encara no hi ha una data per a la reobertura. La pròrroga de les mesures actuals durant una setmana més comporta que aquests establiments encara no poden recuperar l’activitat.

En relació amb l’ampliació dels horaris de l’hostaleria a la nit, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, va explicar que “totes aquelles mesures que impliquen guanyar espais de socialització també impliquen augmentar la interacció i, per tant, el risc epidèmic”. “Les mesures d’obertura s’han de compassar amb la campanya de vacunació per mantenir el risc de rebrot baix”, va dir Ramentol.

D’altra banda, la Generalitat obrirà dilluns la tercera línia d’ajuts per a l’oci nocturn i parcs infantils privats. Les subvencions, dotades amb 14,1 milions, se sumen als 15,5 que la conselleria d’Empresa ja ha repartit a aquests sectors. Les sol·licituds es podran presentar fins al dia 31 d’aquest mes. Tal com ja va informar el Govern, els locals d’oci nocturn podran rebre fins a 70.000 euros i els parcs infantils privats, fins a 15.000 euros.

“Ens permetrà tenir més oportunitats de vendre”

Tant el sector de l’hostaleria com el del comerç van mostrar ahir satisfacció amb la flexibilització de les restriccions a partir del dia 24. La presidenta de la Federació de Comerç de Lleida (Fecom), Maria Rosa Eritja, va explicar que “fa dies que esperàvem” l’augment de l’aforament al 50%.

Va assegurar que això permetrà “poder atendre més persones a dins de la botiga” i hi haurà una oportunitat “de tenir més vendes”. En aquesta mateixa línia es va expressar el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, que també va valorar positivament l’augment de l’aforament i va indicar que possibilitarà “atendre els clients en millors condicions”, i va afegir que donarà “una mica més d’oxigen” al sector del comerç.

Per la seua banda, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, es va mostrar “molt content que els establiments que ofereixen esmorzars puguin facturar durant una hora i mitja més”. A més, va apuntar que les pròximes relaxacions de les restriccions haurien d’anar en la línia d’augmentar aforaments i que els bars i restaurants puguin treballar fins a les 00.00 hores (ara han de tancar a les 23.00 hores).

tracking