SEGRE

ESNOTICIA

El nombre de positius diaris de Covid a Lleida descendeix a nivells del juny del 2020

Salut va notificar ahir 32 casos al pla i 9 al Pirineu i només 4 de cada 100 PCR o tests d'antígens donen positiu || El risc de rebrot i la taxa de transmissió del virus a Ponent, per sota de la mitjana

A l’esquerra, un sanitari fa una prova serològica a un alumne per saber si té anticossos del virus i a la dreta, una estudiant es fa la PCR ella mateixa.

A l’esquerra, un sanitari fa una prova serològica a un alumne per saber si té anticossos del virus i a la dreta, una estudiant es fa la PCR ella mateixa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incidència del coronavirus a Lleida en els últims dies està consolidant una tendència a la baixa i la quantitat de nous positius diaris se situa a nivells de juny de l’any passat. Salut va notificar ahir “només” 32 casos a la regió del pla i 9 a la de l’Alt Pirineu i Aran, 41 a tota la província. Aquest mes els positius només han superat els cent un dia, mentre que el mes anterior fins i tot es van depassar els dos-cents en mitja dotzena d’ocasions. El juny del 2020, segons dades del departament, els casos nous van oscil·lar tot el mes en una mitjana d’entre una desena i una vintena de positius.

La millora es reflecteix també en el percentatge de tests d’antígens i proves PCR que donen positiu. A la regió sanitària de Lleida és actualment del 4,54%, pràcticament la meitat que a finals d’abril, quan era del 8,50%. A les comarques de muntanya, la disminució no és encara tan acusada, tot i que en aquesta zona les dades són més volàtils a causa de la poca població. En tot cas, l’índex de positivitat és del 4,01% i a la setmana del 21 al 27 d’abril havia assolit el 8,39%.

El departament comptabilitza 1.030 casos a Catalunya i un mort en 24 hores, no de Lleida

El risc de rebrot també continua en descens, encara que segueix sent elevat. Al pla se situa en 154 punts (25 menys que en l’anteior balanç), per sota de la mitjana catalana, que és de 167. Al pla no era tan baix des de començaments de desembre i a mitjans de setembre de l’any passat. Encara va ser menor al juny, quan es va baixar dels 70 punts, que Salut marca com a risc moderat, i algun dia de maig fins i tot es va arribar a risc baix (menys de 30), segons dades del web de Salut que recopila informació sobre l’afectació diària de la Covid. A la zona del Pirineu, el risc de rebrot disminueix fins als 211 punts, 21 menys, xifra que no s’assolia des de febrer.

Pel que fa a la velocitat de transmissió del virus o Rt, a les comarques de muntanya es manté a 0,96, mentre que a Ponent es redueix dos dècimes fins als 0,65, una xifra que no era tan baixa des de fa almenys vuit mesos, i que està molt per sota del 0,82 de la mitjana catalana.

De la mateixa manera, en el conjunt de Catalunya, Salut va comunicar ahir 1.030 positius i un mort (no a Lleida). El percentatge de positivitat dels tests d’antígens i PCR se situa en el 4,44%, mentre que la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 203,35 per cada 100.000 habitants. En aquest sentit, al pla de Lleida és de 232 i al Pirineu, de 216,95.

D’altra banda, la setmana acaba amb 47 classes confinades per algun cas de coronavirus als centres educatius de la província, però cap no està tancat per aquesta raó, segons Educació. Hi ha 1.256 estudiants i docents en quarantena i només l’institut Hug Roger III de Sort continua al llistat de centres amb més grups aïllats, amb 4. A Catalunya hi ha 749 classes confinades i 18.728 persones.

Més de mil ingressats a Catalunya, 399 a les UCI El nombre de pacients ingressats actualment per Covid en hospitals catalans és de 1.082, que suposa 57 menys que a l’últim recompte. Del total, 399 pacients es troben en unitats de cures intensives (UCI) de centres públics i privats, els mateixos que en el balanç anterior. Pel que fa a la regió sanitària de Lleida són un centenar els hospitalitzats, 102 segons l’última notificació, dels quals 20 estan en estat crític. L’Arnau de Vilanova té 59 d’ingressats, 15 a l’UCI; a l’hospital Santa Maria són 12 i 3, respectivament; i als centres privats, 31 i 1. Al Pirineu hi ha 13 hospitalitzats.

tracking