SEGRE

CULTURA VERMUT PRESENTACIÓ

“Els problemes que el 15-M va posar al centre de l'escenari, encara vigents”

Com la precarietat laboral juvenil

El vermut presentació d’ahir a la llibreria La Fatal.

El vermut presentació d’ahir a la llibreria La Fatal.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llibreria La Fatal va acollir ahir, amb motiu de 10 aniversari del 15-M, un vermut presentació titulat Primaveres joves, de Prometeu a Antígona, amb els centaures de rerefons, sobre les obres ¿Qué fue de la primavera indignada?, de José Sánchez, Eduard Ballesté i Carles Feixa, i El rey. Diario de un Latin King, de Carles Feixa i César Andrade.

Feixa considera que el lideratge polític nascut del 15-M “sembla que s’ha perdut” i com a símbol assenyala l’abandó de la política del líder de Podem Pablo Iglesias. No obstant, afegeix que “al llibre demostrem la seua persistència subterrània a través d’una sèrie de moviments juvenils més especialitzats” i apunta que “deu anys després les problemàtiques que el 15-M va posar al centre de l’escenari continuen plenament vigents, com la precarietat laboral juvenil o els problemes de participació política”.

.

Sánchez

És l’opinió dels autors de l’obra d’investigació ‘¿Qué fue de la primavera indignada?’

va estudiar els moviments al nord de l’Àfrica i l’Amèrica Llatina i opina que la situació ara és “encara pitjor”. Ballesté, que va analitzar el 15-M a Lleida, diu que del moviment inicial van sorgir les marees i d’altres, formades per persones de més edat, i afegeix que a la crisi anterior no acabada de solucionar s’afegeix ara una altra que explica les noves “explosions”.

Respecte a l’altra obra, el seu protagonista, César Andrade, vol desvincular els Latin Kings de conductes conflictives i defensa que volen “ser servicials” amb la societat i sentir-se orgullosos de la seua identitat. Feixa assegura que anys enrere a Lleida hi havia Latin Kings i Trinitaris, les conductes dels quals es van reconduir amb “treball social i cultural”. Diu que amb la crisi a Espanya es van centrar en accions policials contra aquests grups i es va perdre la intervenció social, que demana recuperar.

tracking