SEGRE

DRETS PROTESTA

Nova protesta per demanar la llibertat de Pablo Hasél

Unes 300 persones es manifesten tres mesos després del seu empresonament || Hi eren Marcel Mauri i Elisenda Paluzie

La manifestació va finalitzar davant del Centre Penitenciari Ponent.

La manifestació va finalitzar davant del Centre Penitenciari Ponent.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Avui es compleixen tres mesos de l’entrada a la presó del raper lleidatà Pablo Hasél per complir una condemna de més de dos anys de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona. Coincidint amb aquesta data, unes 300 persones es van manifestar ahir per la carrers de Lleida per demanar el seu alliberament sota el lema “tres mesos sense Pabol Hasél, 82 anys sense democràcia”.

La protesta va començar al Rectorat de la UdL, on Hasél va ser detingut pels Mossos després de la seua tancada, i va finalitzar davant del Centre Penitenciari Ponent, on va ser empresonat. La marxa va comptar amb persones arribades de Madrid, Milà i de la resta de Catalunya.

Entre els assistents hi havia el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri; la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el diputat de la CUP Xavi Pellicer. Mauri, que va llegir una carta de Jordi Cuixart a Hasél, va dir que “el Govern espanyol ha promès moltíssimes coses com el canvi del Codi Penal i no ha complert absolutament res”.

Paluzie va assegurar que “no cessen en la seua actitud repressiva” i “reclamem la llibertat de Hasél i de tots els represaliats”. Els concentrats van cremar una bandera d’Espanya durant la protesta.

tracking