SEGRE

Els pacients covid als hospitals de Lleida se situen per sota del centenar per primer cop enguany

Nova jornada de descens del risc de rebrot al pla i al Pirineu

Imatges extretes del vídeo de la Paeria, amb sanitaris atenent malalts de Covid a l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatges extretes del vídeo de la Paeria, amb sanitaris atenent malalts de Covid a l’hospital Arnau de Vilanova.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ingressos per covid-19 als hospitals públics i privats de la Regió Sanitària de Lleida s'han situat per sota del centenar per primera vegada en el que portem d'any. En concret, segons dades del departament de Salut d'aquest dimarts, hi ha 93 persones amb el virus ingressades als centres hospitalaris. Des del passat 18 de març, quan hi havia 100 persones ingressades, que no es registrava una xifra tan baixa.

Les UCI també continuen a la baixa i hi ha 15 persones en situació crítica, cinc menys que dilluns. Per centres, a l'Hospital Arnau de Vilanova hi ha 54 hospitalitzats, dels quals 44 a planta i 10 a l'UCI; al Santa Maria hi ha 12 hospitalitzats, 8 a planta i 4 a l'UCI; i als centres privats hi ha 26 persones a planta i 1 a l'UCI.

Pel que fa als índexs epidèmics, la velocitat de contagi creix tres centèsimes al pla de Lleida aquest dimarts, fins el 0,63, tot i que es manté per sota de la mitjana catalana, mentre que el risc de rebrot es manté a la baixa i ja es troba en 116 punts, 6 menys que ahir. A la regió del Pirineu, la velocitat de transmissió cau cinc centèsimes, fins el 0,83, i el risc de rebrot és de 160 punts, 17 menys que el dia anterior.

En l'actualització de dades d'aquest dimarts Salut notifica 37 nous contagis diagnosticats a la província de Lleida, que n'acumula 44.837 des de l'inici de la pandèmia. Dels nous casos comunicats avui, 34 corresponen a les comarques de Ponent i només tres a les de muntanya. La xifra de defuncions es manté en 803.

En el conjunt de Catalunya la velocitat de propagació de la covid-19 baixa dos centèsimes, fins a 0,75, mentre que el risc de rebrot ho fa fins a 128, onze punts menys. S'han declarat 604 nous casos confirmats, amb un total de 619.033 des de l'inici de la crisi sanitària. D'altra banda, Salut comunica 14 morts, amb un total de 22.085 defuncions en tota la pandèmia.

Hi ha 1.1068 pacients ingressats al conjunt dels hospitals catalans, 77 menys que en el balanç anterior, i 390 persones a l'UCI, nou crítics menys que fa 24 hores.

tracking