SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

Entreguen a la Paeria 5.361 firmes a favor de la residència de Pardinyes

Demanen que l'ajuntament compleixi el que va prometre el 2007 i la impulsi en lloc de l'alberg || Per a aquest proposen buscar una altra ubicació que sigui consensuada

Dos voluntaris preparant les estoretes de l’alberg, ahir.

Dos voluntaris preparant les estoretes de l’alberg, ahir.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’organització de veïns de Pardinyes (Orvepard), la Plataforma en defensa de la Residència i la Fundació Barri de Pardinyes van registrar ahir a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) de la Paeria un total de 5.361 firmes a favor que es construeixi una residència de persones grans al solar del carrer Josep Pallach on l’ajuntament preveu construir un alberg. Una residència que, segons destaquen aquestes entitats, la Paeria va prometre el 2007, per la qual cosa van deixar clar que “no pararem fins a aconseguir que es compleixi aquest compromís, farem el que calgui”.

En aquest sentit, van recordar que Pardinyes no disposa d’una residència per a la tercera edat i que “és una necessitat”, ja que al barri “hi ha molta població envellida i hi ha una llista d’espera de dos anys per accedir a una plaça”.

Respecte a l’equipament comunitari que la Paeria preveu habilitar com a alberg per a temporers i persones sense llar al solar on aquestes entitats reclamen la residència, consideren que “no és el lloc adequat pel compromís abans esmentat de la Paeria”. No obstant, van precisar que al document amb les firmes hi ha un punt en el qual demanen “trobar una solució digna, respectuosa i inclusiva per a les persones sense llar i les que venen a treballar per a la campanya de la fruita”, i que la construcció d’un equipament d’aquest tipus “ha de ser consensuada amb tots els agents de la ciutat, amb transparència i una audiència pública i amb l’aval de veïns i associacions”.

Les signatures les han recollit Orvepard, la Fundació Barri de Pardinyes i la Plataforma proresidència

Al seu torn, les entitats proresidència van criticar que la Paeria suspengués la reunió prevista amb l’alcalde, Miquel Pueyo, ahir a la tarda, i van dir que “s’ha canviat per una reunió multilateral demà amb diverses entitats en què només podrem parlar deu minuts”.

Per la seua banda, l’ajuntament va adjudicar ahir a Mobles Adeba SL el subministrament de 130 llits per acollir els temporers en un pavelló de la Fira per un total de 14.078,35 euros, IVA inclòs.

Allepuz va criticar que el dispositiu d’atenció per a temporers de la Paeria obri l’1 de juny, ja que “la campanya fa temps que ha començat i ja hi ha gent dormint al carrer”, alhora que va lamentar “que s’han destinat pocs recursos i esforços per oferir allotjament a aquestes persones”. Així doncs, va recordar que ja van haver de donar allotjament a la parròquia l’any passat. A més, va dir que “si es repeteix el dispositiu dels pavellons de la Paeria de l’any passat, serà totalment insuficient”.

Obre l’alberg provisional per a temporers a Sant Ignasi

La parròquia de Sant Ignasi de Loiola va obrir ahir les instal·lacions per oferir allotjament a temporers i persones que ja són a Lleida buscant feina a la fruita. Aquesta iniciativa, impulsada per Arrels Sant Ignasi, la mateixa parròquia, Càritas, Creu Roja i la plataforma Fruita amb Justícia Social, disposa d’onze places fins que l’ajuntament obri un pavelló de la Fira com a centre d’atenció. “Oferim poder dormir a més de donar sopars i esmorzars, servei de consigna, dutxa i bugaderia”, va explicar el director de Càritas Diocesana a Lleida, Rafael Allepuz, que va afegir que hi ha cinc voluntaris que s’encarregaran de gestionar l’espai i que ahir ja esperaven acollir “entre set i vuit persones”. 

Dos voluntaris preparant les estoretes de l’alberg, ahir.

Dos voluntaris preparant les estoretes de l’alberg, ahir.AMADO FORROLLA

tracking