SEGRE

LLEIDA

Quan podrem deixar de fer servir la mascareta a l'exterior?

Lleida rep més de 15.000 dosis i ja vacuna el 30% d'essencials pendents

Mascareta

Obligatòria la mascareta a les platgesMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va avançar ahir que és “molt probable” que “d’aquí a no gaires dies” es pugui relaxar l’ús de mascareta en exteriors. Encara que no va donar dates, va apuntar que “en un mes estarem en xifres d’immunització que ens posen en una situació molt favorable per reduir mesures”.

Així mateix, Salut va reiniciar ahir a Lleida la vacunació al 30% de personal de col·lectius essencials, com mestres, que no van rebre la primera dosi de la Covid després dels canvis en el límit d’edat amb la vacuna d’AstraZeneca, ara només destinada a persones de 60 a 69 anys. Precisament, aquesta és l’única vacuna de la qual ahir no van arribar dosis a la província, però n’hi ha en reserva d’altres remeses.

De la resta van arribar 15.619 dosis, de les quals 12.419 eren de Pfizer, 2.000 de Moderna i 1.200, de Janssen.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va garantir que al juny hi haurà una vacunació massiva de menors de 50 anys. De fet, Salut preveu vacunar al juny les persones de 40 a 49 anys. D’altra banda, l’Agència Europea de Medicaments va aprovar que les dosis de Pfizer es puguin guardar en una nevera normal durant un mes després de ser descongelades, en lloc de cinc dies.

Aragó destina a temporers i persones vulnerables 3.800 dosis

El Govern d’Aragó preveu distribuir aquesta setmana fins a 3.800 dosis de Janssen “per començar la vacunació de treballadors hortofructícoles i d’alguns col·lectius vulnerables”. En aquest sentit, fonts de la conselleria de Salut van explicar ahir que encara s’estan elaborant les llistes dels temporers que podrien ser susceptibles de rebre aquesta vacuna, que només requereix una dosi. Val a recordar que el Govern aragonès ja va anunciar divendres que preveien començar la immunització de temporers a finals d’aquesta mateixa setmana (vegeu SEGRE de dissabte).

tracking