SEGRE

Lleida oferirà 18 pisos per a temporers amb un total de 104 places

Tindran un lloguer de 4 euros per nit i seran complementaris a l'espai al pavelló

Imatge del mes de juny passat, quan la Paeria va habilitar un alberg per a temporers a la Fira.

Imatge del mes de juny passat, quan la Paeria va habilitar un alberg per a temporers a la Fira.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Lleida oferirà un total de 104 places en 18 habitatges moblats per a treballadors de la campanya de la fruita. Es tracta de 14 pisos de l'Empresa Municipal d'Urbanisme i 4 pisos més cedits per l'Agència Catalana de l'Habitatge, segons s'ha anunciat aquest dimarts durant la presentació de la campanya agrària en un acte a la Llotja.

Segons la Paeria, els habitatges són complementaris a l'espai al pavelló de Fira de Lleida i es podran començar a ocupar l'1 de juny. Van dirigits a persones treballadores del camp en situació de precarietat econòmica però amb contracte laboral vigent i el cost de l'allotjament serà de 4 euros per nit (120 euros al mes). Es requerirà una fiança de 100 euros.

Els pisos estan distribuïts pels diferents barris de la ciutat.

El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha assenyalat aquest dimarts en roda de premsa que és el primer any que l’ajuntament ofereix aquest servei. "La iniciativa d’allotjar treballadors temporers de la campanya de la fruita en pisos de l’EMU totalment equipats dignifica l’atenció a les persones temporeres. Va dirigida a persones que poden pagar un lloguer social", ha afirmat Talamonte.

Aquest dispositiu es gestionarà des de l’oficina única que derivarà les persones amb capacitat de pagar-se aquest allotjament als habitatges. A més, l’Ajuntament activarà el servei d’emergència entre l’1 de juny i l’1 de setembre al pavelló 3 de Fira de Lleida amb serveis de pernoctació, d’higiene, de dutxa, bugaderia i serveis de dinar i sopar a més de servei de consigna i connectivitat.

La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha explicat que aquest any l’oficina única d’atenció sociolaboral oferirà "serveis nous com a assessoria en drets laborals i drets humans", afegit a interpretació de llengües i intermediació laboral. "Aquest any hi haurà, a més de les persones que faran el servei d’interpretació i traducció, un equip d’intervenció comunitària dins del dispositiu firal i també en l’entorn més immediat", ha afirmat.

Mariama Sall ha concretat que persones d’aquest equip sortiran per la ciutat "per mediar, informar del servei, resoldre dubtes i fer valoracions 'in situ'".

tracking