SEGRE

UNIVERSITAT ECONOMIA

Oxigen per a la UdL a l'abonar-li el Govern 10,7 milions pendents

En tres terminis, un de ja cobrat el 30 d'abril, un altre de previst per aquest mes i el tercer, al juny || Aquest import permetrà assumir les nòmines i pagar proveïdors

L’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

L’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.GUIU TOBELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) ha negociat amb la Generalitat que li aboni en tres pagaments els 10,7 milions pendents de la seua aportació anual corresponent a l’any 2020 per poder fer-se càrrec, d’aquesta manera, del pagament de nòmines i proveïdors fins a finals de juny. Segons va confirmar el gerent de la UdL, Ramon Saladrigues, el 30 d’abril ja van rebre el primer abonament de 3,8 milions per part del Govern i està previst rebre’n 3,5 més a finals d’aquest mes de maig i la resta, al juny. No obstant, va indicar que per complir aquesta programació no depenen només del departament d’Universitats sinó de la tresoreria general de la Generalitat.

Saladrigues va assenyalar que els problemes de tresoreria a la UdL són més acusats fins al juliol, ja que després de l’estiu els alumnes abonen el cost de les matrícules i hi entren ingressos. No obstant, una vegada han pagat les taxes, habitualment en tres terminis fins al novembre, ja no hi ha més entrades de diners.

El gerent va apuntar que la corporació autonòmica té contret, a més, un deute històric amb la UdL de 3,6 milions que es remunta a fa vint anys, però va assenyalar que en aquests moments la recuperació d’aquest import no és objecte de negociació.

Les finances de la UdL es troben en un estat tan crític que, tal com va publicar aquest diari, preveu aquest any un dèficit de 4,1 milions d’euros en el pressupost i planteja un pla amb una sèrie de canvis organitzatius i estructurals per intentar retallar despeses.

Per exemple, una reducció del nombre de departaments, de les assignatures optatives i dels grups d’alumnes, així com captar més estudiants de primer per augmentar els ingressos, ja que d’uns 2.300 estudiants que fan la selectivitat a Lleida, un miler no s’acaben matriculant a la UdL. En aquest sentit, Saladrigues va destacar que el pla de reequilibri pressupostari està pensat amb una durada pluriennal perquè veu inviable retallar 4,1 milions en un any i va remarcar que si la Generalitat incrementés l’aportació no seria necessari el reajustament econòmic.

tracking