SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

A judici per reiterats abusos sexuals a una jove discapacitada a Lleida

L'acusat, de 67 anys, aprofitava que es cuidava de la víctima, de 27 anys, en absència del seu pare || La Fiscalia demana per a ell vuit anys i nou mesos de presó

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida, que jutjarà avui i demà un cas d’abusos a una menor.

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida, que jutjarà avui i demà un cas d’abusos a una menor.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una condemna de vuit anys i nou mesos de presó per a un veí de Balaguer acusat de violar una jove amb discapacitat, filla d’un amic. Els fets seran jutjats el pròxim 26 de maig a l’Audiència de Lleida.

Segons l’escrit del Ministeri Públic, l’acusat, de 67 anys en el moment dels fets, coneixia la víctima perquè era la filla d’un amic. La jove, de 27 anys llavors, havia estat declarada incapacitada el 2018.

La Fiscalia afirma que entre els mesos d’abril i maig del 2019 l’investigat aprofitava que es quedava a cura de la jove, quan el seu pare anava a una acadèmia a fer classe, per fer-li tocaments i mantenir relacions sexuals amb ella, “aprofitant-se de la seua discapacitat, que coneixia perfectament”, segons resa l’escrit. 

Va ser el pare de la víctima el que va denunciar. La Fiscalia considera que constitueixen un delicte continuat d’abús sexual, pel qual també sol·licita un allunyament de la víctima durant cinc anys, vuit anys de llibertat vigilada i una indemnització de 6.000 euros.

Segons la Fiscalia, les violacions van començar quan la víctima tenia 11 anys i fins als 16

D’altra banda, el Tribunal Suprem ha establert que en el delicte de pornografia infantil cada menor és una víctima i s’han d’entendre com a comesos tants delictes com menors resultin atacats, de manera que rebutja que pugui imposar-se una sola condemna per un delicte continuat. Així ho estableix en un recurs de Fiscalia contra una sentència de l’Audiència de Tarragona que va condemnar a penes de fins a cinquanta-set anys i mig de presó quatre persones.

Segons l’escrit del Ministeri Públic, els fets van començar l’any 2013 quan la víctima tenia onze anys i es van prolongar fins al 2018. Les violacions, segons la Fiscalia, van tenir lloc a Lleida, Barcelona i Peníscola i assenyala que l’acusat es va aprofitar de la “vulnerabilitat” de la nena, que era la filla del germà de la seua esposa, per cometre actes de caràcter sexual amb accés carnal.

A més dels dotze anys de presó, la Fiscalia sol·licita deu anys més de llibertat vigilada i la prohibició d’atansar-se a la víctima durant aquest mateix període. Així mateix, sol·licita que sigui condemnat al pagament d’una indemnització de 50.000 euros pels “greus danys psicològics i morals” que va tenir la menor.

Aquest judici serà el cinquè que hi ha aquest any a l’Audiència de Lleida per delictes sexuals i el sisè se celebrarà el dia 26 (vegeu el central).

Jutgen avui un altre acusat per violar la neboda

L’Audiència de Lleida té previst jutjar avui un home de 59 anys acusat de violar durant cinc anys la seua neboda, que era menor d’edat. L’acusat es troba en presó preventiva per aquests fets des que va ser arrestat i el judici també està assenyalat per demà. La Fiscalia sol·licita una condemna de dotze anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual a menor de setze anys amb la circumstància agreujant de parentiu.

tracking